ODLUKA MINISTARSTVA

IPAK NIŠTA OD PRESELJENJA U VISOKU ULICU: Kolinda će morati ostati na Pantovčaku

Iako je kao predizborno obećanje nudila preseljenje Ureda predsjednice na skromniju lokaciju, Kolinda Grabar-Kitarović i dvije godine nakon početka mandata još je na Pantovčaku, a tamo će vjerojatno dočekati i kraj mandata, piše Večernji list.

Ministarstvo državne imovine dalo je neslužbenu informaciju da država nema lokaciju za neku drugu predsjedničku rezidenciju koja bi zadovoljila sve uvjete, a da to nije Pantovčak. Nisu još predsjednici poslali službenu odbijenicu, ali to će vjerojatno učiniti tijekom idućih mjesec dana.

IPAK SE SELI S PANTOVČAKA? Odluka o Visokoj stavljena van snage; DUUDI će ponuditi odgovarajući objekt

GODINA DANA OD POBJEDE: Što se dogodilo s predizbornim obećanjima Kolinde Grabar-Kitarović?

Zgrada u Visokoj nije pogodna za Ured predsjednice

Izvor iz Ministarstva državne imovine za Večernji je rekao da bi preseljenje Ureda predsjednice donijelo više štete nego koristi te da država trenutno nema prostor koji bi zadovoljio sve uvjete.

To je upravo scenarij kojeg su predviđali stručnjaci za sigurnost na samom početku, kad je Grabar-Kitarović počela spominjati preseljenje. Zgrada u Visokoj ulici u koju je predsjednica namjeravala preseliti svoj ured mogla bi biti preuređena u predsjedničke dvore tek uz velika ulaganja. Osim toga, lokacija je nepovoljna zbog slijepe ulice, Vlade, Sabora i Vrhovnog suda u krugu od stotinjak metara, a osim toga, još je i seizmički nepovoljna. Stručnjaci su stoga odlučili da Visoka nije dobra lokacija za preseljenje Ureda predsjednice.

Ministar državne imovine Goran Marić morat će uskoro dati i konačno, službeno negativno mišljenje o tom preseljenju.

 

 

 

 

Povratak na Net.hr