NOVAC PROSLIJEĐEN

IPAK NEĆE BITI ŠTRAJKA: Na račune policajaca do podneva stižu plaće nakon kašnjenja zbog opterećenosti sustava

Novac je u 10,30 sati prošao na Fini, pa se sada prosljeđuje prema poslovnicima banaka koje trebaju novac proknjižiti na račune zaposlenika MUP-a.

Većini zaposlenika MUP-a trebale bi oko podneva sjesti plaće na njihove račune u bankama, tako da neće doći do štrajka koji su sindikalci najavljivali zbog kašnjenja plaća, doznaje se od Sindikata policije Hrvatske.

Plaće su trebale biti isplaćene jučer

Problem s kašnjenjem plaća, koje su trebale biti isplaćene 7. prosinca, nastao je zbog opterećenosti sustava Centralnog obračuna plaća (COP), s obzirom da poslodavci plaće u prosincu obračunavaju zajedno s poravnavanjem poreza na godišnjoj razini, rekao je Hini glavni tajnik sindikata Edin Sarajlić.

Po njegovim riječima, novac je u 10,30 sati prošao na Fini, pa se sada prosljeđuje prema poslovnicima banaka koje trebaju novac proknjižiti na račune zaposlenika MUP-a.

Marić: ‘Sredstva su osigurana’

Većini zaposlenih u MUP-u novac bi trebao oko podneva biti vidljiv na njihovim računima, a nekima, ovisno o bankama gdje imaju račune, kasnije tijekom dana, rekao je Sarajlić.

Nacionalni sindikat policije objavio je ranije na facebooku da isplata plaća počinje u petak u 10 sati.

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u četvrtak da su sredstava za plaće u MUP-u osigurana te da će biti isplaćena u petak ili, zbog veće opterećenosti COP-a na čijem se otklanjanju radi, najkasnije u ponedjeljak.

Povratak na Net.hr