INSPEKCIJA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA UTVRDILA: / Griješilo se svega u 1 promilu poroda i invazivnih zahvata

8.11.2018.
21:52
PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kako N1 televizija neslužbeno doznaje pri kraju je nalaz inspekcije Ministarstva zdravstva, a u konačnom zaključku trebalo bi pisati da su zdravstvene ustanove griješile u manjem broju slučajeva vezano uz porode i ginekološke postupke prema ženama.

U petak ujutro će se sastati povjerenstvo Ministarstva zdravstva i donijeti konačni zaključak, a ono što je dosad utvrđeno je da je prethodne tri godine stiglo dvjestotinjak pritužbi na rad liječnika, a obavljeno je oko 150 tisuća poroda i invanzivnih zahvata.

Povjerenstvo bi trebalo zaključiti da broj nepravilnosti nije velik u odnosu na navode u medijima. Također, utvrđena je neravnomjerna primjena sredstva za obezboljenje pa u KBC-u Rijeka, primjerice, daju ga uvijek, dok u KBC-u Split to nije slučaj.

Ninčević Lesandrić dobila epiduralnu anesteziju i nije bila vezana

Ipak, povjerenstvo bi trebalo zaključiti da nije bilo pogrešnog postupanja prema MOST-ovoj zastupnici Ivani Ninčević Lesandrić, koja je cijelu priču pokrenula. Naime, inspekcija je utvrdila da je prilikom poroda u splitskoj bolnici dobila epudiralnu anesteziju te da joj ruke i noge nisu bile vezane.

Utvrđeno je da je na nogama imala fiksatore, što je normalna procedura da ne dođe do ozljede. Na jednoj ruci bila je infuzija, na drugoj tlakomjer. Također, u nalazu bi trebalo pisati da se Ninčević Lesandrić zahvalila i rukovala s liječnicima nakon postupka te napomenula da odmah putuje u Zagreb, na što su joj liječnici rekli da to ne bi trebala učiniti.

Povjerenstvo će izraziti žaljenje jer je 99 posto pritužbi stiglo anonimno, bez imena liječnika, pa se nije moglo adekvatno postupiti inspekciji u svim prijavama, doznaje N1.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali