Nakon što je Index objavio tekst o tome kako je sin ministra branitelja Tome Medveda dobio posao u državnoj zaštitarskoj tvrtci AKD u listopadu prošle godine, a odmah potom je ta tvrtka dobila posao zaštite Ministarstva branitelja te kako je direktor te tvrtke bliski prijatelj samog ministra, Tomo Medved prijetio je novinaru tog portala Vojislavu Mazzoccu.

Sada se javio i bivši ministrov vozač Jasmin Vranduklija, koji također tvrdi da mu je ministar prijetio te ga je zbog toga prijavio policiji. Index je objavio audio snimku razgovora na kojoj navodno razgovaraju Vranduklija i državni tajnik u ministarstvu branitelja Domagoj Sivrić i u kojoj, kako piše Index, Medvedov tajnik pokušava "uhljebiti" njegovog bivšeg vozača.

'Neće me ušutkati na taj način'

"Ministar je zvao, kad možete nastupiti?", pitao je Sivrić Vrandukliju na snimci, objasnivši mu da mu je ministar dao nalog "nalog da ga riješi", najprije ugovorom o djelu u Domu hrvatskih veterana jer je to jedini način da ga zaposle bez natječaja. No, Vranduklija je tako nešto odbio.

"Ja sam jučer popodne podnio kaznenu prijavu protiv ministra tako da cijeli sad ovaj čin smatram nepotrebnim i neće me se ušutkati na taj način. Ministar mi je osobno izrekao niz prijetnji koje sam prijavio policiji. Ne želim da me se ušutka u veteranskom domu, pogotovo ne nakon onog što je jučer napravio", odgovorio je Vranduklija i odbio taj prijedlog, javlja Index, koji je objavio i snimku tog razgovora.

Ministarstvo kaže da je sve po zakonu

Iz Ministarstva su o ovoj situaciji priopćili da su pokušali "iznaći model angažmana za Vrandukliju u okviru zakonskih mogućnosti', na što je Vranduklija odgovorio da nije zainteresiran. Osim toga, Ministarstvo je opovrgnulo da mu je Medved prijetio. Priopćili su tek da ga je nazvao i "zamolio za strpljenje".

Naime, Jasmin Vranduklija je tri godine radio kao vozač u Ministarstvu branitelja, ali na ugovor o djelu, i to na način da je svakog mjeseca moram potpisivati novi ugovor. Nikad mu nisu plaćeni ni prekovremeni sati. Ministar Medved mu ga je odbio produžiti nakon jedne prometne nesreće, nakon koje vozač nije zakonski imao pravo čak ni na bolovanje. Medved je potom zaposlio ljude koji su već bili u mirovini, a Vranduklija je Ministarstvo tužio, piše Index.