Play ponuda

INCIDENT U VOĆINU: / 'Pijani brat HDZ-ovog načelnika fizički se obračunao s lokalnim SDP-ovcem, ostao je ležati na podu u nesvijesti'

Image

Iz SDP-a je priopćeno da je 8. lipnja u Voćinu fizički napadnut predsjednik Općinske organizacije stranke Marjan Đorđević.

12.6.2017.
14:04
Play ponuda

Fizički napad dogodio se u ugostiteljskom objektu 'Caffe bar Centar' u Voćinu. U priopćenju SDP-a ističu kako takav fizički napad u Voćinu nije prvi.

'Marjan Đorđević je ostao ležati na podu u nesvijesti. O ovom događaju je obaviještena PP Slatina, ali službenici tu istu večer nisu priveli počinitelja iako je prema izjavama svjedoka bio u alkoholiziranom stanju', ističu iz SDP-a i dodaju da se fizički napad dogodio nakon uzastopnih verbalnih prijetnji te se pitaju što je iduće.

'Sloboda izražavanja jedno je od temeljnih ljudskih prava na kojem počivaju moderna društva i koje je kao univerzalno ljudsko pravo istaknuto u svim važnim međunarodnim dokumentima o ljudskim pravima. Bez takvog prava nema ni slobodnih pojedinaca ni demokratskog, pluralističkog društva. Zalažemo se za Hrvatsku u kojoj se u raspravi sučeljavaju argumenti, a fizičko nasilje u politici odbacujemo s gnušanjem. Stranačka pripadnost i različito razmišljanje za SDP je prednost modernog demokratskog društva, a ne izvor netrpeljivosti i nesigurnosti', priopćeno je iz SDP-a.

Dodaje se da je SDP već u nekoliko navrata oštro osudio fizičke napade bilo kakve vrste, pogotovo kada se radi o zločinima iz mržnje.

Play ponuda
Play ponuda