POVRATAK OTPISANIH

INCIDENT NA IZBORU PAŠALIĆA U HGK: ‘Ajde dosta više, lažeš već 30 godina i još ti nije dosta’

Novi predsjednik Udruženja drvno-prerađivačke industrije pri HGK u iduće četiri godine bit će Ivić Pašalić, vlasnik tvrtke Mundus Virdis.

Na izbornoj sjednici 227 delegata dalo je Pašaliću 145 glasova, a njegov je protukandidat Zdravko Jelčić, predsjednik Uprave požeškog Splin Valisa i predsjednik u prošla dva mandata, dobio 81 glas, javlja Jutarnji list.

Izbor za ovu volontersku funkciju proveden je uz jake mjere osiguranja pa su tako zaštitari V Grupe kontrolirali ulazak delegata na glasovanje te samo prebrojavanje glasova.

POVRATAK TUĐMANOVOG SAVJETNIKA: Ivić Pašalić cilja na važnu i moćnu funkciju

Odbacio političke igre

Pašalić je u svom predstavljanju odbacio bilo kakve političke igre te istaknuo da će se na ovoj funkciji zalagati za zabranu prodaju trupaca i prodaje na panju, izradu registra pilana, uvođenje kvota za kogeneracije i podizanje razine finalizacije drvnih proizvoda.

“Svašta sam u životu prošao i mene nije strah govoriti. Ne tražim od vas četverogodišnji mandat, nego jednu godinu, a ako ništa ne napravim, sam ću odstupiti”, rekao je Pašalić u svom govoru koji je obilježio i jedan incident. Nakon isteka 15 minutnog termina jedan od delegata glasno je negodovao.

Povici iz dvorane

“‘Ajde dosta više, nalagao si se već 30 godina i još ti nije dosta”, čulo se iz prepune dvorane, uz protupovike Pašalićevih simpatizera.

Uz niz sličnih programskih točaka obojica kandidata istaknula su i brendiranje slavonskog hrasta. Iako su rezultati najavljeni za rane poslijepodnevne sate, prebrojavanje glasova se odužilo, pa je rezultate izbora za predsjednika i ostala radna tijela dočekalo tek dvadesetak najupornijih glasača.

Povratak na Net.hr