KONTROVERZNI SVEĆENIK

INCIDENT NA DUGOM OTOKU: Izvjesio zastavu HOS-a; Nadbiskupija pokrenula postupak protiv župnika Tomislava Vlahovića

Župu vodi župnik don Tomislav Vlahović, koji je već do sada izazivao reakcije zbog problematičnog ponašanja i stavova

Nakon najnovijeg incidenata don Tomislava Vlahovića, župnika u Salima, priopćenjem se u ime Zadarske nadbiskupije oglasio mons. Josip Lenkić, generalni vikar, piše Zadarski.hr.

Podsjetimo, u subotu je na zgradi župe Sali na Dugom otoku kod Zadra izvješena zastava Hrvatske, ali i zastava HOS-a s ustaškim sloganom “Za dom spremni”.

Župu vodi župnik don Tomislav Vlahović, koji je već do sada izazivao reakcije zbog problematičnog ponašanja i stavova, a u župu Sali je prebačen nakon što su ga mještani Benkovca prijavili kako ih zaustavlja u prometu u svom osobnom automobilu, ali s policijskom palicom, lažno se predstavljajući kao policajac Policijske uprave šibensko-kninske.

PROBLEMATIČNI SVEĆENIK U ŽARIŠTU KORONE UPORNO DRŽI MISU; ‘Oprao’ novinarku: ‘Jeste bili jučer? Niste? Kakva ste vi to vjernica’

Negodovanje vjernika

Priopćenje Zadarske nadbiskupije prenosimo u cijelosti:

“Ordinarijat Zadarske nadbiskupije je upoznat s događajima o kojima je pisano posljednje vrijeme, a odnose se na župe Sali i Luka te na postupanja župnika don Tomislava Vlahovića.

Određeni stavovi, izjave i postupanja župnika don Tomislava, gledom na nepoštivanje crkvenih odredbi koje se tiču koronavirusa i postavljanja stjegova na župnu kuću, izazvala su, nažalost, negodovanje vjernika, te prouzročila određenu zbunjenost.

A) Župnici znaju da se na crkvene zgrade može isticati isključivo državni stijeg i eventualno papinska zastava, o čemu je svojevremeno upozoren i don Tomislav Vlahović.

B) U svezi s poštivanjem mjera za zaštitu od pandemije koronavirusa svi su župnici u Zadarskoj nadbiskupiji dobili Odredbe koje je izdala HBK i Zadarska nadbiskupija. One su javno objavljene i treba ih se pridržavati, kako sa strane crkvenih službenika tako i sa strane vjernika ove Nadbiskupije.

‘NABISKUP HRANIĆ NEMA NADLEŽNOST NAD SLUŽBOM DON VLAHOVIĆA’: Zadarska nadbiskupija reagirala na vijesti o problematičnom župniku

Budući da su na ovaj Ordinarijat stizale usmene i pismene pritužbe gledom na točke A i B, Nadbiskupija je pokrenula uobičajeni kanonski izvid i postupak, o čemu će javnost biti izviješćena kad proces završi.

Izražavamo žaljenje zbog sablazni i nereda pa molimo sve koji su time pogođeni neka imaju strpljenja i razumijevanja dok kanonski postupak traje”, stoji u priopćenju Zadarske nadbiskupije.

Povratak na Net.hr