IMAMO SNIMKU! Mlada banda hara Jarunom, pogledajte metodu: / 'Škarama režu lokote i kradu alkohol, šteta je veća od 20.000 kn'

Ugostiteljski objekti smješteni na Velikom jezeru zagrebačkog Jaruna postali su meta mladih pljačkaša koji alatom obijaju brave i kradu alkoholna pića

2.3.2021.
13:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Kafići na zagrebačkom Jarunu, kod jezera, uvijek su bili popularno odredište stanovnika metropole. Dok su neki tamo rado uživali ispijajući piće preko dana, drugi su rado posjećivali Jarun zbog noćnog života. No, pandemija je promijenila pravila igre pa su lokali bili zatvoreni tri mjeseca. Tijekom tog razdoblja, neki ugostiteljski objekti kod Velikog jezera postali su opet popularni, ali među pljačkašima. Na tom području postoje četiri kafića.

U razgovoru s ugostiteljem čiji se kafić nalazi na dijelu Velikog jezera na Jarunu, saznali smo da su već od veljače mete pljačkaša upravo lokali. U posjedu smo snimke na kojoj se vidi skupina mladića, vjerojatno maloljetnika, koji alatom, točnije ogromnim škarama, režu lokot i ulaze u prostor spremišta objekta. Snimka je nastala 20. veljače oko 1 sat nakon ponoći.

"Pljačke su postale učestale, tu na Velikom jezeru četiri su lokala, a na meti su bila dva - moj i susjedni kafić. U lokalu pored, pljačka se dogodila 10. veljače. Riječ je o ekipi od osam do deset mladića, vidi se da se radi o skejterima i vjerojatno je to sve organizirano. Imaju torbu sa škarama i svim alatom za obijanje brave. Meni su škarama prerezali lokot i maknuli ga. Koliko sam vidio, kradu samo alkohol, kod mene su ušli u prostor gdje se nalazi alat, a ne piće pa su odustali od krađe. U susjednom lokalu bili su nekoliko puta - 10., 27. i 28. veljače", govori nam ugostitelj s Velikog jezera.

Više od 20.000 kuna štete?

Naš sugovornik navodi da ekipa mladih pljačkaša vikendom, s petka na subotu, hara Jarunom i kaže da provaljuju u lokale koji nisu dobro osvijetljeni. Dodaje da ugostitelji već godinama traže bolje osvjetljenje. Kaže da im je bilo obećano osvjetljenje rolerske staze, što bi im pomoglo, no to se nije dogodilo. Vlasnik kafića s kojim smo razgovarali nema materijalne štete, osim lokota, ali njegovi kolege iz susjednog lokala, kako tvrdi, broje više od 20.000 kuna štete.

"Kolegi su na tri mjesta obili ogradu koja štiti lokal jer radi se o otvorenim objektima i postoji samo željezna ograda koja se skida kada lokal radi. Ogradu su na tri mjesta prerezali škarama za željezo", ispričao nam je ugostitelj.

Zaštitari na Jarunskom jezeru postoje te je za njih zadužena Ustanova za upravljanje sportskim objektima. Naš sugovornik govori da se jedan zaštitar nalazi na Malom, a drugi na Velikom jezeru i da oni nisu zaduženi za nadgledanje ugostiteljskih objekata. Navečer samo jedan zaštitar radi te je zadužen za oba jezera.

Upite o pljačkama ugostiteljskih objekata na Velikom jezeru poslali smo na adrese PU zagrebačke i Ustanove za upravljanje sportskim objektima. Policija je zaprimila naš upit, a odgovore ćemo objaviti čim pristignu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali