OČEKUJU MANJE KORUPCIJE

GLAVNI RAVNATELJ POLICIJE PREDSTAVIO JAVNOSTI NOVI TIM SURADNIKA: ‘Imamo ozbiljnih problema’

Novi glavni ravnatelj policije, Nikola Milina, predstavio je šestero novih zamjenika i pomoćnika.

Na tiskovnoj je konferenciji novi glavni ravnatelj policije predstavio suradnike te najavio promjene s obzirom na to da u policiji postoje ozbiljni problemi.

Na upit o kakvim se točno problemima radi Milina nije bio sasvim precizan, već je naveo da je policija veliki sustav zbog čega će se morati raditi na njegovim prilagodbama.

Naglasio je i kako se nada transparentnoj suradnji s medijima.

“Neću bježati od istupa u javnosti, ali neću imati vremena učestalo se pojavljivati. Imamo probleme u funkcioniranju sustava. Nećemo raditi nagle i brze promjene u sustavu, već stalne prilagodbe i to će trajati dulje vrijeme”, rekao je.

Ante Gudelj, novi šef krim-policije, izjavio je kako očekuje da će biti manje korupcije u policiji.

Imenovani načelnici i zamjenici

Željko Prša, zamjenik glavnog ravnatelja policije za kriminalističke poslove

Rođen 30. siječnja 1961. u Zagrebu, a dolazi s radnog mjesta ovlaštenog za obavljanje poslova načelnika PU zagrebačke. U MUP-u je od 1991. U svojoj policijskoj karijeri obavljao je niz rukovodećih dužnosti u PU zagrebačkoj, osječko-baranjskoj, brodsko-posavskoj i Ravnateljstvu policije.

Ante Gudelj, načelnik uprave kriminalističke policije

Rođen je 17. veljače 1966. u Imotskom, a do sada je bio na radnom mjestu stručnog suradnika u Policijskoj akademiji. U MUP-u je od 1991. Tijekom karijere obnašao je niz rukovodećih dužnosti u PU splitsko-dalmatinskoj. Autor je nekoliko znanstvenih radova objavljenih u zbornicima međunarodnih znanstvenih i stručnih konferencija te sudionik brojnih domaćih i stranih seminara.

Miljenko Radnić, načelnik za poslove posebne sigurnosti

Rođen je 27. veljače u 1966. u Splitu, a do sada je bio odgajatelj/voditelj obrazovane skupine u Policijskoj školi Josip Jović na Policijskoj akademiji. U MUP-u je od 1992. Tijekom karijere je bavljao dužnosti državnog tajnika u MUP-u te niz rukovodećih dužnosti u Uredu osiguranja Ravnateljstva policije.

Mr. sc. Dražen Vitez, zamjenik glavnog ravnatelja policije za opću sigurnost

Rođen je 2. kolovoza 1965. u Varaždinu, a do sada je bio obnašatelj dužnosti glavnog ravnatelja policije. Prije toga je bio također zamjenik glavnog ravnatelja za opću sigurnost. U MUP-u je od 1991. godine. U svojoj policijskoj karijeri obnašao je niz rukovodećih dužnosti u PU zagrebačkoj, varaždinskoj i Ravnateljstvu policije.

Krunoslav Borovec, pomoćnik glavnog ravnatelja policije – načelnik Uprave

Rođen je 5. svibnja 1966. u Zaprešiću, a do sada je također bio na radnom mjestu načelnika Uprave policije. U MUP-u je od 1992. Tijekom karijere obavljao je niz rukovodećih dužnosti u PU zagrebačkoj i Ravnateljstvu. Autor je 30-ak znanstvenih i stručnih radova objavljenih u domaćim i stranim časopisima, sudionik više stručnih skupova, međunarodnih znanstveno-stručnih konferencija i seminara te autor projekta Informacijski centar za prevenciju, kao i više stručnih radova iz djelokruga rada.

Zoran Ničeno, pomoćnik glavnog ravnatelja policije – načelnik Uprave za granicu

Zdravko Janić, dugogodišnji zapovjednik specijalne policije

Novi policijski šefovi redom su naglasili kako im je prioritet osnažiti osjećaj sigurnosti građana, te ohrabiti policajce da učinkovito rade svoj posao. Za to će biti potrebno, dodaju, i tehnički osuvremeniti hrvatsku policiju, prije svega njenu Upravu za granicu kako bi se ostvario jedan od glavnih ciljeva, a to je ulazak Hrvatske u Schengen.

Nastavak kadroviranja – uskoro

Novom policijskom vodstvu sada još predstoji izbor čelnih ljudi više policijskih uprava. Tko će na mjestu načelnika Policijske uprave zagrebačke zamijeniti Željka Pršu još nije poznato, iako se kao jedan od najozbiljnijih kandidata spominjao Marko Rašić, sadašnji načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke. Nije još odlučeno ni hoće li doći do smjene na čelu Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) koji trenutačno vodi Svjetlana Harambašić. Nju je na tu poziciju po svojoj ovlasti postavio još bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, a ravnatelj Milina danas je samo najavio kako će se nastaviti s popunjavanjem rukovodećih radnih mjesta.

Povratak na Net.hr