Play ponuda

Imamo novog homofobnog veseljka! Pa, živjeli!

shimmer fallback

Da se ne urušava svjetska ekonomija, a Jadranka the Menace ne hara Hrvatskom, čovjek bi bio na naslovnicama svih novina.

6.10.2011.
14:16
Play ponuda

U početku bijahu Stjepan Spajić i general Ljubo Ćesić Rojs. Od njihovih zlatnih dana do danas hrvatskom je političkom i medijskom scenom prodefilirao cijeli niz homofobnih narodnih veseljaka. Od Ante Kovačevića do Željka Keruma. Sada se na tom nebu pojavila nova zvijezda, najnoviji homofobni narodni veseljko zove se Karlo Starčević i vlasnik je pivovare Ličinka koja proizvodi Velebitsko pivo.

Na upit mreža udruga G.A.S. (Gorička alternativna scena), Underground hip hop VG i Punk protiv pedofilije za sponzorstvo festivala alternativne glazbe, Karlo Starčević im je u formi e-maila poslao vlastitu dijagnozu. "Moje pitanje je tko je počeo s pedofilijom i homoseksualizmom. Pankeri i rokeri. (...) Mislim da je previše humanitarnih organizacija u Hrvatskoj koje rastaču to jadno nacionalno biće u ime nečega."

Antikristi, masoni, ovi, oni...

Tako su, eto, velikogorički pankeri i rokeri, gomilica šarenih klinaca, koji, eto, ne slušaju gangu i tamburicu, postali izumitelji pedofilije i homoseksualizma i rastakači nacionalnog bića u ime – nečeg. Čega to, Karlo neće izgovoriti, ali zna se na koga se misli – čudne ljude čudna imena, sud u Haagu, antikriste, masone, ove, one. Svi su se oni upregli da se festival u Velikoj Gorici dogodi, ali, eto, nisu našli shodno ponuditi nešto love, pa se klinci moraju grebati za sponzorstva.

Uslijedila je medijska halabuka, opće zgražanje, grupa na Facebooku Say NO to Velebitsko, koja trenutno ima više članova nego ona obožavatelja Velebitskog, a veseljko Starčević se od svega brani toliko puta ponovljenim frazetinama o nacionalnom biću, hrvatskoj tradiciji i ponaša se kao čovjek na braniku domovine, maltene narodni heroj koji je svojom odbijenicom zabio nož u srce svim zlima koja prijete, je li, hrvatskom nacionalnom biću.

Kao što rekoh, stvar sto puta viđena – od Rojsa pa do Keruma, pa ne znaš kome bi se više čudio, veseljku Starčeviću ili svim onim ljudima koji se zgražaju nad njegovim izjavama. Znam da će ovo svim politički korektnim čitateljima zazvučati bogohulno, ali gledajući u rikverc, nekako mi se čini da je problem upravo u tom zgražanju.

Tko je upoznao Keruma i Starčevića boji se

Ovakva reakcija na suludi mail dotičnog narodnog veseljka, dovela je tipa u centar medijske pažnje. Da se ne urušava svjetska ekonomija, a Jadranka the Menace ne hara Hrvatskom, čovjek bi bio na naslovnicama svih novina, a vjerojatno bi zasjao i u dnevnicima naših televizija. Ovako će vjerojatno ekipa Red Carpeta ili neke slične TV-emisije posjetiti našeg veseljka, malo mu obići pivovaru, napraviti s njim intervju i, kao, sprdat se s njim, osuđivati ga i praviti od njega redikula. Ali nakon ovakve reakcije na njegov mail – prilično popularnog redikula. Koji, k tome, ima i političke ambicije. Čovjek je, naime, u lipnju s nezavisnom listom pobijedio na mjesnim izborima u Pazarištu.

Dobro, možda paranoiziram malo, ali tko je upoznao Keruma i Starčevića boji se. Situacija je dozlaboga slična. I Kerum je u početku djelovao kao bezazleni narodni veseljko i biznismen. Ali popularnost mu je iz dana u dan rasla upravo zbog burnih reakcija na pizdarije koje je govorio i činio, pa je uskoro postao najomiljeniji medijski redikul, a sa svakim novim pojavljivanjem na televiziji i sa svakom novom burnom reakcijom na njegove izjave, od splitskog pitoresknog poduzetnika dogurao do je do nacionalne megazvijezde. Danas je, kao što znamo, gradonačelnik Splita, a kako stvari stoje, plasirat će se i u Sabor, a ne bi me iznenadilo ni ako bude sudjelovao u kreiranju sljedeće Vlade.

To su naprosto takvi tipovi. Tipovi koji se hrane našim zgražanjem na njihove pizdarije i tako si podižu rejting. Zato mislim da bi puno manja šteta od Starčevića bila da su velikogorički alternativci na ovaj njegov mail odmahnuli rukom i rekli: "Ko ga jebe!" Ovako su ga pretvorili u homofoba mjeseca i dok se svi mi nad tom homofobijom budemo zgražali, on će tu titulu svom biračkom tijelu pokazivati kao orden.