UZNEMIRILA ŠEFA VIJEĆA

IMAMO NASLJEDNICU VIDOVIĆ-KRIŠTO; Kontroverzna bivša HDZ-ovka govorila bez maske, još se i nakašljala: ‘Treba znati čitati upute Stožera’

Ivona Milinović je skinula masku za vrijeme svog izlaganja na riječkom Gradskom vijeću pravdajući se bronhitisom i epidemiološkim uputama za bolesne osobe, iako u istim uputama stoji i da osne koje pokazuju simptome COVIDA-19 moraju nositi maske

Sjednice riječkog gradskog vijeća već se neko vrijeme održavaju u sportskoj dvorani Zamet kako bi se poštovale epidemiološke mjere koje je propisao Nacionalni stožer civilne zaštite. Uz držanje razmaka, predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat, po uzoru na Hrvatski sabor, upozorio je sve vijećnike da nose zaštitne maske.

U poslijepodnevnom dijelu sjednice za riječ se javila bivša HDZ-ova, a sada nezavisna vijećnica Ivona Milinović, koja je, došavši za govornicu, spustila masku s lica i konstatirala da je dovoljno udaljena. Poropat ju je zamolio da vrati masku na lice, no ona mu je objasnila kako ima kronični bronhitis zbog kojeg ne može govoriti s maskom. Riportal javlja da se na samom početku svog izlaganja zakašljala, što je uznemirilo šefa Gradskog vijeća.

OPET PROBLEMI U SABORU, SJEDNICA POČELA BURNO: Vidović-Krišto se prvo zakačila s Jandrokovićem, a onda je izletjela van zbog – maske

Dvojake upute

“Kolegice Milinović, još i kašljete. Ja bih vas stvarno zamolio, zbog ostalih kolegica i kolega u dvorani, da ipak probate s maskom”, prekinuo ju je Poropat, a ova mu je odvratila kako treba znati čitati upute Stožera.

U tim uputama zaista stoji da osobe s respiratornim problemima uslijed kroničnih bolesti ne trebaju nositi maske, ali u istim uputama stoji i da “osobe s respiratornom infekcijom uz povišenu temperaturu ili one osobe koje imaju druge znakove koji mogu biti karakteristični za bolest COVID-19, u što spada i kašalj, bez obzira na kroničnu bolest, u prisustvu drugih osoba dužne su nositi masku.”

Kontroverzne izjave

Inače, Ivona Milinović je javnosti postala poznatija u listopadu prošle godine kada je u desničarskom Podcastu Velebit komentirala uvredljivu navijačku pjesmu Torcide, riječima: “Ako ćemo baš bit bezobrazni, ljudi trebaju znat da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30, 40 posto”.

Potom je bila u žiži zanimanja, jer ju je HDZ stavio na listu za parlamentarne izbore u osmoj izbornoj jedinici, nakon čega je napustila stranku, a poznata je i po brojnim prepirkama s drugim gradskim dužnosnicima, ponajviše s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom.

KONTROVERZNA RIJEČKA HDZ-OVKA NAPUŠTA STRANKU: Trebala je biti na izbornoj listi, sad kaže: ‘Ne mogu sudjelovati u političkom bordelu’

VOJKO OBERSNEL ‘PUKAO’ I GRUBO IZVRIJEĐAO GRADSKU VIJEĆNICU: ‘Ti si alapača, pričaš gluposti, ma daj ne se*i’

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr