NERAZDVOJNI

IMAMO FOTKU: Bandić i njegova bliska suradnica, bivša misica, u zlatarnici, u pozi kao da nešto kupuju. Prošli su put od krzna do zlata…

Nakon što su prošle jeseni uhvaćeni u krznariji Bandićeva bliska suradnica je ustvrdila da se radilo o jednoj od uobičajenih posjeta obrtnicima, te smo i za ovu fotografiju pitali u gradskoj upravi radi li se o privatnoj ili poslovnoj situaciji, no do zaključenja teksta odgovor nije stigao

Redakcija Net.hr-a primila je zanimljivu fotografiju: u ranim večernjim satima u elitnoj zlatarnici u najužem centru Zagreba snimljeni su gradonačelnik Milan Bandić i Natalija Prica, zastupnica stranke Milan Bandić 365 u Gradskoj skupštini, te liderica stranačke mladeži “Mladi 365”.

Snimljeni su u poziciji koja izgleda kao situacija kupnje, ali možda se radi i o nečem drugom. Uputili smo upit gradonačelniku Bandiću s molbom da pojasni što su on i suradnica Natalija Prica radili u zlatarnici (podaci poznati redakciji), jesu li tamo bili privatno ili službeno, ali do zaključenja teksta odgovor nije stigao.

Situacija je svakako zanimljiva jer su gradonačelnik Bandić i Natalija Prica snimljeni prošle godine u jednoj krznariji u centru grada, a nakon objave fotografija Natalija Prica je izjavila za javnost da ni ona niti gradonačelnik nisu kupovali ili isprobavali krzno – nego se radi o uobičajenom obilasku obrtnika u centru Zagreba. Ako se i sada radi o obilasku obrtnika, neobično je, dakako, da se takav obilazak radi u večernjim satima, a i neobičan je sastav – nisu li obrtnici u Zagrebu u ingerenciji Gradskog ureda za gospodarstvo, Sektora za gospodarstvo, poduzetništvo, turizam i investicije koji vodi Nera Pavić a ne Natalija Prica?

Bandić i njegova bliska suradnica Natalija Prica u zlatarnici u centru ZagrebaFoto: Čitatelj Net.hr-a

Dijamanti na Bandićevoj ruci

Također, treba istaknuti da ovo nije prvi Bandićev susret sa zlatarima-draguljarima, jer je poznato da su u pretresu stana Milana Bandića, kada je uhićen 2014. godine, pronađeni i certifikati za dijamante. Na tu je epizodu podsjetio i film Darija Juričana, Kumek, u kojem je navedeno da je tijekom pretresa u stanu Milana Bandića nađeno, između ostalog, pet i pol tisuća kuna gotovine te certifikati za dva dijamanta. Juričan je u svojim tradicionalnim pismima Bandiću znao spominjati i etikete skupocjenog namještaja, ali i – dijamante.

Iako se danas gradonačelnik Bandić više ne kiti skupocjenim nakitom, 2009. snimljen je s prstenom na ruci za koji se neslužbeno spekuliralo da ima ugrađen iznimno vrijedan dijamant.

Inače, Milan Bandić i njegova suradnica Natalija Prica, specijalizantica iz ortodontije koja priprema i doktorat, a u ranoj je mladosti bila ovjenčana i titulom Miss Universe, u zadnje su vrijeme gotovo nerazdvojni na većini javnih događanja. U intervjuu za Jutarnji list, u kojem je ustvrdila da se iza posjeta krznariji u društvu gradonačelnika krila njihova briga za probleme obrtnika u vrijeme pandemije, objasnila je i svoj intenzivan politički angažman i motivaciju da se uključi upravo u stranku Milana Bandića.

BANDIĆ NE ŽELI ALEMKU MARKOTIĆ KAO ZAGREPČANKU GODINE? Isplivalo je još jedno ime, bliska je gradonačelnikova suradnica 

Nerazdvojni u javnim nastupima: Milan Bandić i Natalija Prica na Adventu u ZagrebuFoto: Pixell

Politički uspon Natalije Price

“Prije četiri godine dobila sam povjerenje gradonačelnika da oformim Forum mladih stranke. Bilo je jako puno posla jer smo kretali ispočetka. Kontinuirano sam radila s mladima u svih 17 gradskih četvrti. Stvorili smo snažnu organizaciju mladih. Mladi su nam danas velika podrška i logistika u stranci. Poznato je koliko gradonačelnik Bandić daje šanse mladim ljudima. Prije tri godine ušla sam u zagrebačku Gradsku skupštinu kao zamjena Ani Rucner, koja je stavila svoj mandat u mirovanje. To je veliko povjerenje i stranke i njezina čelnog čovjeka, na čemu sam iznimno zahvalna”, rekla je Natalija Prica u intervjuu u kojem je opisivala svoj rad od rana jutra do dugo u noć, ali nije htjela otkriti svoje konkretne daljnje planove u politici. No, pretpostavlja se da je čeka visoko mjesto na listi za zagrebačke izbore.

Natalija Prica je ovih dana također kandidirana i za Zagrepčanku godine. U obrazloženju je navedeno da je “gospođa Natalija Prica svojim iznimnim zalaganjem i rezultatima rada kao maksimalno angažirana gradska zastupnica, jedna od najbližih suradnica gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića, vrhunski uspješna znanstvenica, te vrlo uspješna stranačka dužnosnica obilježila proteklu godinu u najpozitivnijem mogućem svjetlu i vratila nadu u bolje sutra građankama i građanima Grada Zagreba: posebice djeci i mladima kojima je poruka nade, optimizma i vjere u sebe i u naše društvo danas najpotrebnija”.

Kandidirala ju je Nada Balen, predsjednice udruge Hrvatskog društva za zaštitu i promicanje ljudskih prava, iste one udruge koja je javno prozivala sve koji su se svojedobno usudili usprotivi ideji da Milan Bandić stekne počasni doktorat na Sveučilištu u Zagrebu, uz konstataciju da bi Bandić mogao predavati političke znanosti i na Oxfordu i na Yaleu.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr