IVE ĆALETA-CAR

IMA SVEGA 19 GODINA I ŽELI BITI NAČELNIK: ‘Mi ne dolazimo na vlast, nego u službu ljudi. Promijenit ću način vođenja’

Ive Ćaleta-Car kandidat je na zajedničkoj listi Domovinskog pokreta, Mosta i Nezavisne liste Loza za načelnika Općine Bilice na lokalnim izborima, a samo mu je 19 godina

Općina Bilice smjestila se na obali Prokljanskog jezera, tri kilometra sjeverno od Šibenika te broji oko 2300 stanovnika. Specifična je, ali ne i jedinstvena, po tome što se na prošlim lokalnim izborima kandidirao jedino sadašnji načelnik Josip Ćaleta-Car. No, ovoga puta ima konkurenciju u svom prezimenjaku. Naime, Ive Ćaleta-Car se tkaođer kandidirao za načelnika općine. Što je neobično, osim što obojica imaju ista prezimena? Ive je najmlađi kandidat na ovogodišnjim lokalnim izborima u cijeloj zemlji. Samo mu je 19 godina.

Iz istog mjesta, zaseoka Ćalete-Cari dolazi i nogometni reprezentativac Duje, za kojeg Ive kaže da mu je vjerojatno daljnji rođak, kao i načelnik Josip, kojemu zamjera spor napredak općine. Kad se ne bavi politikom, Ive Ćaleta-Car studira elektrotehniku u Splitu, zbog čega često putuje oko 80 kilometara. Živi s roditeljima, sestrom i bakom, koji su mu velika podrška u životu, ali i u kandidaturi na zajedničkoj listi Domovinskog pokreta, Mosta i Nezavisne liste Loza.

Osjećao nepravdu

“Svjestan sam da je ljudima možda čudno da se netko s 19 godina pojavi kao kandidat na izborima, ali mislim da mi to nije prepreka. Kroz cijelo dosadašnje školovanje osjećao sam odgovornost za napravde oko sebe, pa sam se uključivao u razne dužnosti u učeničkim vijećima. Prije nekoliko godina učlanio sam se i u udrugu Mladi za domovinu, gdje smo provodili razne projekte korisne za zajednicu, prvenstveno za mlade. A na ovim izborima kandidirali su me kolege, zajedno smo zaključili da ću biti kandidat koji ima najviše šansi za pobjedu i za konačno rješenje nekih problema i ispravljanje nepravdi u našoj općini”, otkrio je za 24sata Ćaleta-Car i nastavio:

“Najavili smo provedbu brojnih projekata i komunalnih zahvata, ali najbitnije od svega je da mi ‘ne dolazimo na vlast’, nego u službu ljudi. Mi smo jedna mlada ekipa, nitko nema više od 35 godina i uz mene je pravi tim stručnjaka, ekonomista, pravnika, građevinara… Uvjeren sam u pobjedu, a kad se to dogodi, promijenit će se i način vođenja općine.”

Neće odlučivati na brzinu

Pojasnio je kako će to izgledati. “Naravno da je načelnikov posao donositi odluke, ali neću ih donositi na osnovu samo jedne informacije. Dok učim ili se pripremam na ispitu prikupljam informacije iz svih mogućih izvora, a tako ću postupati i kao načelnik općine te odluke donositi nakon što sve sagledam i čujem svaki savjet ili prijedlog, te uz pomoć svojih suradnika”, zaključuje Ive Ćaleta-Car.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr