banner

ODLUČIT ĆE U SIJEČNJU

IMA LI PLENKOVIĆ JOŠ JEDNOG KANDIDATA ZA GRADONAČELNIKA ZAGREBA? Zvuči iznenađujuće, ali spominje se i njegovo ime

U HDZ-u žele pod svaku cijenu izbjeći situaciju otprije četiri godine kada je tadašnji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet dobio tek nešto više od pet posto glasova i završio na četvrtom mjestu

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba bit će određen sredinom siječnja, nakon što završe unutarstranački izbori. Zasad se kao HDZ-ov kandidat za gradonačelnika spominje Mislav Herman koji je u nedjelju, kao jedini kandidat, izabran za novog predsjednika zagrebačkog HDZ-a. No, konačna odluka još uvijek nije donesena.

BIO JE JEDINI KANDIDAT NA DANAŠNJIM IZBORIMA: Mislav Herman je novi predsjednik zagrebačkog HDZ-a

Herman, Vanđelić, a sada i – Marić

U HDZ-u žele pod svaku cijenu izbjeći situaciju otprije četiri godine kada je tadašnji HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet dobio tek nešto više od pet posto glasova i završio na četvrtom mjestu. U medijima se kao mogući kandidat HDZ-a počeo spominjati i Damir Vanđelić, nedavno imenovani čelni čovjek Fonda za obnovu Zagreba. Međutim, sam Vanđelić je u nekoliko javnih nastupa rekao da nema takvih ambicija, a u sličnom tonu govorio je i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. U jednom trenutku kao mogući kandidat za gradonačelnika spominjao se i aktualni predsjednik Sabora Gordan Jandroković, ali ta je glasina brzo demantirana.

No, kako piše Novi list, sada se u kuloarima počelo spominjati i ime ministra financija Zdravka Marića.

HERMAN NE SKRIVA AMBICIJE: ‘Spreman sam biti kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba ako to odluči stranka’

‘Vuku’ imidž stranke koja je koalirala s Bandićem

U HDZ-u, piše dalje Novi list, ocjenjuju da su izborni izgledi aktualnog gradonačelnika Milana Bandića puno veći nego što se činilo još prije samo šest mjeseci i da bi Hermanu i novom vodstvu HDZ-a bilo vrlo teško politički se odmaknuti od imidža stranke koja je četiri godine bila u koaliciji s Bandićem.

Također smatraju da bi se stranka trebala puno jasnije odrediti oko Bandića i odlučno poručiti biračima da nakon sljedećih lokalnih izbora neće s njim surađivati na bilo koji način. To je, smatraju, jedini način da kandidat HDZ-a za gradonačelnika dobro prođe na lokalnim izborima i da stranačka lista dobije više zastupnika u Gradskoj skupštini nego što je to sada slučaj.

TKO ĆE IZ HDZ-A U BORBU ZA MJESTO GRADONAČELNIKA ZAGREBA: Iz stranke poručuju: ‘Jandroković nije mogući kandidat’

Povratak na Net.hr