BOLNICA: 'ONA JE IZNIMKA'

IMA DUPLO VEĆU PLAĆU OD PREDSJEDNICE: Jedna pedijatrica u pulskoj bolnici mjesečno zarađuje čak 39.000 kn neto!

Ove godine je najveća plaća u bolnici u Puli dosegla čak 39.000 kuna. Čija je to plaća? Pedijatrice koja radi u Jedinici za bolesnu novorođenčad i nedonoščad, a toliko je zaradila samo u lipnju

Zahtjevi za većim plaćama u zdravstvu u javnosti su donijeli pitanja koliku plaću imaju liječnici i medicinske sestre u Hrvatskoj. Tako je Uprava Opće bolnice u Puli uvjeravala javnost da kod njih najveća liječnička plaća sa svim dodacima iznosi 26.300 kuna, što se ispostavilo da nije istina, saznaje Glas Istre. Novinari tog portala proveli su istraživanje o najvećim mjesečnim primanjima medicinskog osoblja i liječnika. Bolnica im je prije par dana dostavila podatke o tome uvjeravajući da je najviša isplaćena neto plaća liječnika specijalista u pulskoj bolnici u 2019. iznosila 26.300 kuna. Zapravo, iznos je mnogo veći.

Ove godine je najveća plaća u bolnici u Puli dosegla čak 39.000 kuna. Čija je to plaća? Pedijatrice koja radi u Jedinici za bolesnu novorođenčad i nedonoščad, a toliko je zaradila samo u lipnju. Kako saznaje Glas Istre, ono što je zaradila u lipnju nije izuzetak jer ista liječnica već dulje vrijeme ima plaću koja nije puno manja od 39.000 kuna.

EGZODUS HRVATSKIH LIJEČNIKA: Najtraženiji doktori obiteljske medicine, specijalistima plaće 13.000 €

Pedijatrica s većom plaćom od Kolinde Grabar-Kitarović

Nakon što su novinari još naknadno uputili pitanja Upravi bolnice te je informirali o svojim saznanjima i mjesečnim primanjima pedijatrice, stigao je odgovor Uprave. Potvrdili su da je podatak točan, no govore da je riječ o iznimki. Budući da nisu odmah dali istiniti podatak, lako je posumnjati da su cifru namjerno htjeli zataškati.

Vjerovali ili ne, plaća dotične liječnice je u rangu s plaćom Borisa Vujčića, guvernera HNB-a koji mjesečno zaradi oko 40 tisuća kuna. I da, njezina plaća je dvostruko veća od mjesečnih primanja predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ili premijera Andreja Plenkovića.

Novinari su o plaći pedijatrice pitali ravnateljicu bolnice, dr. Irenu Hrstić, koja tvrdi da je “najveća plaća ispala iz statistike” jer je liječnica iznimka u njihovoj ustanovi. Kako kaže, njezin iznos predstavlja “devijaciju u statističkoj obradi isplaćenih plaća.”

PISMO LIJEČNIKA KOJI JE OTIŠAO U ŠVEDSKU: ‘Plaća mi je 33.000 kuna, ne znam hoću li se više ikad vratiti’

Povratak na Net.hr