NEDAVNO SLIČNA SCENA

ILEGALNI MIGRANTI LUTALI ZAGREBOM: Došli na tek nekoliko metara od MUP-a, nepoznato tko ih je prokrijumčario

Oni koji su tada tamo pješke prolazili ili se vozili tramvajem, promatrali su tu scenu u čudu jer nije poznato odakle su ti mladići došli, kojim putem, koliko su novca platili krijumčaru i gdje su dalje mislili ići

Sinoć oko 22 sata u Zagrebu je zalutalo više migranata te su se našli tek 150 metara od glavnog ulaza u zgradu Ministarstva unutarnjih poslova. Točnije, piše Jutarnji list, migranti su bili na križanju kvartova Vrbik, Trešnjevka, Martinovka.

Policiju su o ilegalcima obavijestili građani koji su ih sinoć zamijetili da se kreću u skupinama. Dojavili su da se na njihovim licima može iščitati umor. Kako javlja Jutarnji list, vrlo brzo je došlo nekoliko policijskih vozila na frekventno raskrižje gdje su se našli mladi stranci.

SLOVENSKA POLICIJA OTKRILA NEKOLIKO KRIJUMČARA ILEGALIH MIGRANATA: Austrijanac u nehumanim uvjetima prevozio 20 stranaca

Nije prvi put da ilegalni migranti šetaju metropolom

Oni koji su tada tamo pješke prolazili ili se vozili tramvajem, promatrali su tu scenu u čudu jer nije poznato odakle su ti mladići došli, kojim putem, koliko su novca platili krijumčaru i gdje su dalje mislili ići. Iz PU zagrebačke za Jutarnji su rekli da je protiv tih osoba, sukladno Zakonu o strancima, pokrenut postupak povratka.

Slučaj ilegalnih migranata u Zagrebu od sinoć nije izolirani slučaj jer se stranci metropolom nezakonito šeću. Jedan takav slučaj dogodio se 10. rujna predvečer u Botincu u Novom Zagrebu. Tamo su u jednom dvorištu u Botinečkoj ulici zatečena dva ilegalna migranta.

Migranti kod sebe nisu imali nikakve dokumente, rekli su iz PU zagrebačke za Jutarnji list. Zato su odvedeni na kriminalističko istraživanje gdje su se između ostaloga trebale utvrditi njihove okolnosti ulaska u Hrvatsku.

Povratak na Net.hr