DRUKČIJE NEGO U ZAGREBU

IKEA STIŽE U SPLIT, I TO PRILIČNO BRZO! Doznajte kad se otvara i kako će zapravo izgledati

Robna kuća IKEA u sljedećih godinu dana stiže i u Split, javlja Slobodna Dalmacija. Dosad su to bila samo nagađanja, no švedski gigant potvrdio je vijest te iznio konkretne planove.

Nažalost, neće se graditi cijeli objket, nego će u Splitu bili otvoren izložbeni prostor na 1000 metara četvornih te veliko skladište u kojem će se moći podignuti naručeni ili istog dana kupljeni artikli.

Dostavni centar na više od 2500 četvornih metara

‘Otvaramo dostavni centar, ili ‘pick-up point’, mjesto na kojem će kupci moći naručiti, platiti i preuzeti svoju robu. Ukupno će se objekt prostirati na oko 2500 m2, od čega bi nešto manje od polovine služilo kao izložbeni prostor za inspiraciju naših posjetitelja i kupaca. Očekivani termin otvaranja je druga polovina 2017. godine’, otkrio je Igor Štefanac, PR manager IKEA-e u Hrvatskoj.

Ova vijest mnoge bi mogla razveseliti, jer su dosad morali plaćati deset i više posto vrijednosti robe za transport do Splita.

IKEA OBJAVILA POSLOVNE REZULTATE: Možete li pogoditi koji im je proizvod najprodavaniji u Hrvatskoj?

Otvaranje cijelog kompleksa još će pričekati

Iako tvrde kako još uvijek tragaju za odgovarajućim prostorom u gradu, promatrajući aktualne zahtjeve za izmjenu GUP-a, čini se kako bi splitska IKEA mogla u susjedstvo City Centera One, gdje je zatražena izmjena zelene u građevinsku zonu, i to na novih 10.000 poslovnih kvadrata.

Zahvaljujući rastućem turizmu i novim apartmanima koji stalno niču, u Dalmaciji je interes za IKEA-inim proizvodima iznimno velik. No, otvaranje cijelog kompleksa na obali još ćemo pričekati jer su Šveđani fokusirani na otvaranje prvih robnih kuća u Ljubljani i Beogradu.

Povratak na Net.hr