KRAJ MILETIĆEVE ERE / Predao je vlast nezavisnom Zoričiću, nastavlja s dobrim projektima koji su početi

Boris Miletić bit će upamćen kao jedan od  najdugovječnijih gradonačelnika u modernoj povijesti Pule

4.6.2021.
11:52
Net.hr

Primopredaja dužnosti između dosadašnjeg gradonačelnika Pule Borisa Miletića i novoizabranog gradonačelnika Filipa Zoričića održana je u petak ujutro u pulsko Gradskoj palači.

Miletić je novoizabranom gradonačelniku Zoričiću predao dokumentaciju koja sadrži sve počete projekte, one u realizaciji i buduće projekte u pripremi, zatim stanje gradskih financija, broja djelatnika, izvještaj o poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu i suvlasništvu Grada Pule te javnih ustanova gdje je Grad Pula osnivač.

'Nastavljamo s dobrim projektima'

"Vjerujem da smo ovom dokumentacijom obuhvatili sva područja koja će novom gradonačelniku biti potrebna za prvi uvid o stanju, poslovanju i financijama sustava Grada Pule", izjavio je dosadašnji pročelnik Ureda gradonačelnika Aleksandar Matić.

Zoričić je zahvalio dosadašnjem pulskom gradonačelniku Borisu Miletiću na dugogodišnjem ustrajnom radu.

"Mi ćemo, kao nova uprava, nastaviti s dobrim projektima koji su početi. Vjerujem da ćemo biti kooperativni te raditi na dobrobit svih naših sugrađana", rekao je novoizabrani gradonačelnik Filip Zoričić.

Može se pozabaviti ljepšim temama

Miletić je zahvalio svom timu na suradnji i čestitao Zoričiću te ustvrdio da novi gradonačelnik danas ima puno bolju startnu poziciju nego on 2006. 

"Što se tiče gradskih financija - više od 164 milijuna gradskog proračuna, javnih ustanova i trgovačkih društava stoji mu na raspolaganju, a samo u gradskome proračunu 45 milijuna kuna. Sjećam se svojih početaka kada su bili samo minusi, a ne plusevi", istaknuo je Miletić.

Miletić smatra da su u njegovom mandatu napravili puno za grad, a da će se novi gradonačelnik moći "pozabaviti ljepšim temama", kao što je uređenje grada.

Jedan od najdugovječnijih pulskih gradonačelnika

Podsjetio je da je 2006., kad je preuzeo dužnost gradonačelnika, grad plavio, da nije bilo kvalitetne kanalizacije i da su imali eksploziju plina.

Boris Miletić bio je gradonačelnik Pule punih 15 godina, stupio je na dužnost u lipnju 2006. i bio gradonačelnik do lipnja 2021. te će biti upamćen kao jedan od  najdugovječnijih gradonačelnika u modernoj povijesti Pule. Osim toga, obavio je tri mandata dužnosti saborskog zastupnika.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen