NAKON ODRŽANOG SABORA / IDS ima novog predsjednika: Stranku preuzima Dalibor Paus, načelnik općine Barban

On je na ovu novu dužnost izabran sa 208 glasova za i tri glasa protiv a u svom je govoru poručio kako 'IDS danas ulazi u novu razvojnu fazu'

11.9.2021.
17:23
Sasa Miljevic/PIXSELL
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Načelnik općine Barban Dalibor Paus novi je predsjednik Istarskog demokratskog sabora, odlučeno je na danas održanom 34. Izbornom Saboru IDS-a u Poreču.

On je na ovu novu dužnost izabran sa 208 glasova za i tri glasa protiv a u svom je govoru poručio kako "IDS danas ulazi u novu razvojnu fazu".

Fokus na teren

"Sveobuhvatnom nadogradnjom naših politika, novim idejama i ljudima te novim pristupom gradit ćemo snažnu platformu koja će u godinama pred nama biti sinonim za izvrsnost. To ćemo postići tako što ćemo zadržati ono dobro iz ranijih faza, ali ćemo vrlo odlučno ući u proces restrukturiranja i uvesti novi načina upravljanja", kazao je novi predsjednik IDS-a. Cilj je da Istra bude još jača i razvijenija regija te da stranku na tom putu vode vrlo jasni kriteriji transparentnog upravljanja i izvrsnosti..

Novo vodstvo koncentrirat će se u većoj mjeri na unutarstranačku komunikaciju, na teren i rad s ljudima. "Ta komunikacija mora biti intenzivna i kontinuirana tijekom cijelog mandata. Sve etablirane stranke rade istu grešku i otuđuju se od ljudi. Tu moramo napraviti veliki iskorak. IDS je stranka istarskog čovjeka i mora se vratiti čovjeku, poručio je Paus.

Demokratičnost u povijesti IDS-a

Rekao je kako su rezultati posljednjih lokalnih izbora dokazali kako se stranka mora promijeniti jer birači traže promjene. "Sigurno ćemo ići u izmjene stranačkog Statuta, osvježiti naše programske deklaracije. IDS je i dalje brand i to jak brand koji nedvojbeno drži poziciju najjače istarske stranke, najavio je i dodao kako je došlo vrijeme da stranka zakorači u novu razvojnu fazu, da se transformira i da vrati pozicije koje su izgubljene na prošlim izborima. Ukratko, vrijeme za jedan novi IDS", poručio je Paus.

Počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je kako 34 sabora stranke pokazuju demokratičnost u povijesti IDS-a.

"Nema ni jedne stranke u Hrvatskoj koja je održala 34 sabora. Ovaj današnji bio je odličan te je pokazao jedinstvo i snagu stranke. Uvjeren sam da će novi predsjednik Paus biti odličan predsjednik i da će na početku imati i nemirnu situaciju u smislu svega onoga što se danas događa na hrvatskoj političkoj sceni. Tu će imati veliku obvezu da pozicionira i djelomično repozicionira IDS", poručio je Jakovčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali