ZAPOŠLJAVAJU NA TISUĆE LJUDI

VODSTVO BIH TRAŽI HITAN SASTANAK: ‘Konzum je ovim tvrtkama dužan 250 milijuna maraka’

Agrokor u BiH zapošljava nekoliko tisuća ljudi, a prema informacijama iz vrha države, tamošnjim tvrtkama duguje oko 125 milijuna eura.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i potpredsjednici Vjekoslav Bevanda i Mirko Šarović imali su konzultacije oko posljedica krize u Agrokoru te su najavili sastanak s predstavnicima ovog koncerna u BiH s obzirom da bosanskohercegovačkim tvrtkama Konzum duguje oko 125 milijuna eura.

“Riječ je o nekoliko tisuća radnih mjesta i značajnom dugu dobavljačima u BiH. Moje informacije govore da je riječ o najmanje 250 milijuna maraka (oko 125 milijuna eura), što zaslužuje da se aktiviraju nadležne institucije, kako entitetske tako i s razine Vijeća ministara BiH”, rekao je ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

POLICIJA POTVRDILA: Po nalogu tužiteljstva istražujemo Todorića i upravu Agrokora

Pojasnio je kako će se sastanak održati uskoro na poziv predsjedatelja Vijeća ministara Zvizdića zbog hitnosti oko raspleta u Agrokoru.

“Ne treba očekivati da će bilo koji sastanak riješiti situaciju, ali je bitno da strukture vlasti znaju kakve posljedice može izazvati krah ove kompanije”, dodao je Šarović.

ALVAREZ SE OBRATIO JAVNOSTI S POMALO ČUDNIM ZAHTJEVOM: ‘Banke će financirati Agrokor, ali imaju jedan uvjet’

On je naveo kako je već jedan sastanak održan na margini Sajma u Mostaru, kada je predsjedatelj Zvizdić razgovarao s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem.

U Bosni i Hercegovini djeluje više kompanija iz koncerna Agrokora, a najistaknutiju ulogu ima Konzum. Ova grupacija u BiH zapošljava više tisuća radnika.

Povratak na Net.hr