NOVI PROBLEMI ZA BEROŠA

USKOK JOŠ OD POČETKA GODINE ISTRAŽUJE CIJEPI SE: Procurio 5.2 milijuna kn vrijedan ugovor s tvrtkama Vinka Kojundžića

Istražitelji, doznaje Telegram,  sumnjaju da su u pitanju napuhane cijene za razinu usluge i obim poslova koji su ugovoreni, te da je žurnost korištena za zaobilaženje procesa javne nabave

Cijepise, platformu na kojoj se građani prijavljuju za cijepljenje, radila tvrtka Cuspi,  otkrio je Telegram, nakon što je Ministarstvo dugo ignoriralo upite. Stranica, poznata po čestim problemima i tehničkim greškama, rađena u WordPressu i to po predlošku koji košta svega 50 dolara. Cuspis je za to od Ministarstva zdravstva dobio 196.000 kuna, a prilagodba cijelog informatičkog sustava za cijepljenje koštala je 4.467.515,63 kuna.

VELIKU LOVU ZA CIJEPISE UZEO JE TIP KOJEM JE BEROŠ VEĆ DAO MILIJUNE: Iskoristio je temu od 50 dolara, stalno stižu vijesti o raspadu stranice

OGLASIO SE TVORAC SKUPE PLATFORME CIJEPISE: ‘Dobili smo 196.000 kuna. Najviše programiramo, a najslabije smo plaćeni’
MINISTARSTVO ZDRAVSTVA OBJAVILO IZNOSE: Evo tko je radio Cijepi se i koliko je novca otišlo na svaku stavku

Omiljeni partner

Doznalo se i kako je Vinko Kojundžić omiljeni poslovni partner Ministarstva zdravstva, pa je od dolaska Vilija Beroša na čelo resora dobio oko 14 milijuna kuna Nakon otkrića,  ministar Beroš objavio je troškovnik, no da čitavo poslovanje treba detaljnije istražiti  smatra i PN USKOK.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji policijski službenici PN USKOK-a početkom ove godine počeli su, neslužbeno doznajemo, izvide nad nekim ugovorima i poslovima sklopljenim između Ministarstva zdravstva s tvrtkama IN2 i Cuspis, čiji je osnivač i direktor Vinko Kojundžić. Policijski službenici postupili temeljem zahtjeva Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta i od Ministarstva zdravstva navodno zatražili “cjelokupnu dokumentaciju vezanu za šest postupaka javne nabave naručitelja Ministarstvo zdravstva”.

Jutarnji list u posjedu je jednog od ugovora između Ministarstva i zajednice ponuditelja predvođene Cuspisom  Posao je to u vrijednosti od 5,2 milijuna kuna koji je sklopila zajednica ponuditelja tvrtki Cuspis, IN2 i In-Con koju je prilikom potpisivanja konkretnog ugovora zastupala baš direktorica Smolčić iz tvrtke Cuspis Vinka Kojundžića.

Sporni ugovori koje potpisao Beroš

Riječ je, neslužbeno se doznaje, o šest ugovora, među kojima su: “Usluge osnovnog i adaptivnog održavanja Aplikativnog dijela sustava e-Liste čekanja, e-Naručivanja te modula e-Prioritetno naručivanje, Središnjeg kalendara za praćenje ugovorenih kapaciteta i Središnjeg kalendara za praćenje slobodnih termina u razdoblju od tri godine od sklapanja ugovora o nabavi”, te ugovor “Povezivanje zdravstvenih ustanova sa sustavom eCEZDLIH i eCIJEPIH”…

Istražitelji, doznaje Telegram,  sumnjaju da su u pitanju napuhane cijene za razinu usluge i obim poslova koji su ugovoreni, te da je žurnost korištena za zaobilaženje procesa javne nabave. U ovom trenutku USKOK još nije angažirao policiju da nastavi istraživati suspektne Beroševe ugovore.

Povratak na Net.hr