NE MORAJU BRINUTI

I U PENZIJI, SABORSKIM ZASTUPNICIMA JE SUPER: Povećanje mirovina donijelo im 100 kuna povišice, a pazite koliko su dobili ostali ‘penzići’

Za umirovljenike koji ostvaruju mirovinu prema posebnim propisima, ova umirovljenička povišica im samo dođe kao šlag na tortu

Hrvatskim umirovljenicima ovog mjeseca je prosječna mirovina veća za 33 kune pa je sada iznos penzije 2.558 kuna. Rezultat je to drugog usklađivanja mirovina ove godine koji se dogodio 1. srpnja pa su umirovljenici dobili i zaostatke za taj mjesec. Dakle, iznos povišice je 1,41 posto i baziran je prema rastu potrošačkih cijena i prosječne plaće u prošlom polugodištu.

Kako piše Mirovina.hr, prosječna mirovina u Hrvatskoj, bez primanja koja HZMO isplaćuje i iznomestvo, prosječna mirovina u Lijepoj našoj iznosi 2.869 kuna, što je 38 kuna više nego što je to bilo prethodnog mjeseca. Starosna mirovina je povećana za 35 kuna (iznosi 2.774 kune), a prijevremena starosna mirovina iznosi 36 kuna više (2.659 kuna). Što se tiče obiteljske mirovine, ona je povećana za 27 kuna pa iznosi  2.088 kuna, dok su invalidske mirovine povećane za 28 kuna i sada je taj iznos 2.083 kune.

PENZIONERI OČEKIVALI BAREM DUPLO VIŠE: Prosječna mirovina će narasti za samo 35 kuna?!

OPET ‘PREBIJANJE’ PREKO LEĐA UMIROVLJENIKA? Zbog manjeg povećanja mirovina od samo 35 kn, država štedi 650 milijuna kn

Najbolje su prošli bivši saborski zastupnici

Za umirovljenike koji ostvaruju mirovinu prema posebnim propisima, ova umirovljenička povišica im samo dođe kao šlag na tortu. Kako piše Mirovina.hr, bivši saborski zastupnici dobili su povećanje mirovine od 100 kuna. No, nisu samo oni “u igri”, tu su i bivši članovi vlade, državni revizori i suci Ustavnog suda.

Sada njih 681 ima prosječnu mirovinu od 10.167 kuna. Prosječni umirovljenici u Hrvatskoj svoje povećanje od 33 kune jedva su i osjetili.

UMIROVLJENICI DOBILI ‘POVIŠICU’: Neki su dobili tek dvije kune više, a bivši političari? Oni su najbolje prošli

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr