ON JE GEJ, VJERNIK I HRVAT: / 'Htio sam postati svećenik, a onda sam shvatio da sam homoseksualac'

Nije rijetkost biti modni dizajner koji je priznao da je homoseksualac, no malo je nedostajalo da priča bude sasvim drugačija.

21.10.2016.
7:26
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od svećeničkog je zvanja odustao kada je shvatio da je homoseksualac, a danas otvoreno priznaje: ja sam Hrvat, gej, ali i katolik. I nije ga sram reći ništa od toga.

Skoro je postao svećenik

'Nije bilo druge opcije, to je bila moja prva ljubav. Ja se i dalje od toga nisam odmaknuo. Moj život je i dalje vezan uz duhovnost, samo ne unutar kleričkog sustava, ne u halji, nego u malo drukčijoj odjeći', kazao je modni dizajner Hrvoje Vukov.

Poželio je biti svećenik već s 14 godina. Tada je iz rodnog Šibenika otišao u Zagreb kako bi svoju želju ostvario, no s 22 je ipak shvatio da je za njega neki drugi put. Spoznao je da je homoseksualac kada je putovao u Izrael. Zato je odustao od ideje da bude svećenik.

Crkveni stavovi već se mijenjaju

Razlaz s Crkvom nije mu bio lak.

'Ja to doživljavam kao da nakon 8 godina kvalitetne veze ili braka ideš dalje', objašnjava.

Crkva mu nije prestala biti važna, a i dalje ide na misu, ispričao je Hrvoje za RTL i dodao da smatra da će se crkveni stavovi prema homoseksualcima uskoro promijeniti, a već su napravljeni prvi koraci na tom putu.

'Neka prodiranja novog vjetra se događaju. Već i propovijedi Pape Franje naslućuju da se ide u drukčijem smijeru. Dogme su tu - crkva je insitutcija i ima pravo na dogme. Kome se to ne sviđa, ne mora biti. Zato sam ja i otišao. Ja sam peder, Hrvat i vjernik, dragi ljudi to je moguće i zaista je', rekao je.

Danas je Hrvoje modni dizajner. Dizajnira odjeću, nakit, namještaj, a uvijek voli nešto drugačije. Inspiriraju ga, kaže, ptice. Bavi se i make-upom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali