PLAKAT ZA LOKALNE IZBORE

STRANI MEDIJI PIŠU O HSP-ovoj SRAMOTI NA KORČULI: ‘Nije slučajnost da je plakat isti kao onaj iz doba nacizma’

Nakon što je Korčulanski HSP objavio promotivni plakat za lokalne izbore, stigla je vijest da je ideja za njihov plakat zapravo ukradena od jednog plakata iz vremena nacističke Njemačke.

Danas su i strani mediji pisali o plakatu korčulanskih desničara.

‘Sadašnji izborni plakat kopija je jednog nacističkog plakata. U Hrvatskoj će se u nedjelju održati lokalni izbori, čiji će drugi krug biti 4. lipnja. Desna stranka HSP na otoku Korčuli šokirala je svojom kampanjom. Ne može biti slučajnost da je njihov plakat identična kopija jednog plakata iz vremena nacističke Njemačke. Plakat s naslovom ‘Winterhilfswerk’ korišten je od 1931. do 1945.  godine, a oglašavao je prikupljanje humanitarne pomoći za gladne Nijemce’, piše austrijski OE24.

U HRVATSKOJ JE SVE MOGUĆE, PA I OVAKVA SRAMOTA: Korčulanski HSP reklamira se plakatom koji su ukrali od nacista

Naime, za taj je plakat zaslugu preuzeo Adolf Hitler. Donirati je morao svaki građanin kako bi pokazao svoju odanost njegovoj Nacionalsocijalističkoj partiji.

OE24 dodaje i da se središnjica stranke distancirala od plakata koji su se pojavili na Korčuli te da su priopćili da će odgovorne za te plakate u najkraćem roku isključiti iz HSP-a.

Na njemačkom plakatu isto tako stoji šesteročlana obitelj, uz logo nacističkog orla i natpis “Ein Volk hilft sich selbst” (Narod sam sebi pomaže).

Povratak na Net.hr