SVI NA FERIJE

I NJIMA POČINJU ZIMSKI PRAZNICI: Sutra završava jesensko zasjedanje Sabora, zastupnici na odmoru do 15. siječnja

Jesensko zasjedanje Hrvatskog sabora završit će prigodnim domjenkom kojeg predsjednik Sabora Gordan Jandroković priređuje za sve zastupnike, djelatnike saborske Stručne službe i akreditirane novinare

Glasovanjem o raspravljenim točkama, Hrvatski sabor u petak će zaključiti aktualnu sjednicu i redovno jesensko zasjedanje, a saborska stanka traje do 15. siječnja.

SABOR ZATRAŽIO ISPRAVAK KRIVIH NAVODA ZBOG BANKOMATA, PROZVANI NOVINAR IM UZVRATIO: ‘Nemate baš smisao za humor’

Na kraju zasjedanja – zasluženi domjenak

Na sjednici započetoj početkom studenoga, zastupnici su odradili opsežan dnevni red, raspravili brojne zakone i odluke. Potvrdilo se da Vlada premijera Andreja Plenkovića uživa povjerenje Sabora, kao i ministrica demografije Nada Murganić.

Sabor je izabrao novu pravobraniteljicu za djecu Helncu Pirnat Dragičević, donio Državni proračun za iduću godinu. Donio je i novi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, Zakon o zabrani nepoštene trgovačke prakse, ‘lex. šerif’, te novi Zakon o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave.

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković u petak će, po završetku plenarne sjednice, upriličiti prigodni domjenak za sve zastupnike, djelatnike saborske Stručne službe i novinare akreditirane u Saboru.

ZASTUPNICI KOJI SU MARKIRALI SJEDNICE SABORA: Rekorder je Lucić (HDZ), ostat će bez 900 kuna

Povratak na Net.hr