Službena odluka

I NJIMA JE PREKIPJELO: Još jedan grad na Jadranu kreće u rat protiv ručnika na plažama

Brojne dalmatinske općine i gradovi svake sezone muku muče s ‘rezerviranjem mjesta na plažama’ i to ručnicima koji se ostavljaju noću. Neki su već donijeli službene odluke o njihovu uklanjanju poput općina Tisno. Sada se na to odlučila i Makarska koja će uvesti zabranu ‘rezerviranja’ mjesta na plažama.

Pred makarskim gradskim vijećnica na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća naći će se prijedlog Odluke o komunalnom redu, javlja Dalmacija News.

Sve će biti uklonjeno

U odluci stoji kako je na prirodnim i uređenim plažama zabranjeno tijekom noći ostavljati ručnike, rekvizite za plažu i druge stvari osobne namjene. Sve takve stvari zatečene, odnosno ostavljene na plaži smatrat će se napuštenima i bit će uklonjene. Takvo ostavljanje ručnika na makarskim plažama kako bi se sačuvalo mjesto za poslijepodnevno ili sutrašnje kupanje postalo je dio uobičajnog ljetnog folklora u gradu pod Biokovom, ali i u brojnim drugim mjestima na jadranskoj obali.

No, makarske gradske vlasti su odlučile uvesti red na plažama, a za početak obračunat će se s ručnicima.

Također, na plažama u vodičkim naseljima Srima i Lovetovo istaknute su obavijesti da će “zaboravljeni” ručnici i slična oprema kojom si gosti čuvaju mjesto za sutrašnji dolazak na plažu, biti pokupljeni.

Ploče u Srimi na kojima stoji obavijest
Ploča u Srimi na kojoj stoji obavijest o zabraniFoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

DILJEM OBALE: Širi se prikupljanje “zaboravljenih” ručnika koje navečer turisti ostave na plažama

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr