banner

ORGANIZIRANO CIJEPLJENJE

I NIJE BAŠ NEŠTO: Znate li koliko se zastupnika prijavilo za cijepljenje? Samo jedna trećina; Neće ni šef Sabora, ali on ima dobar razlog

‘Važno je da kao političke osobe pošaljemo poruku da se cijepiti treba, da je cjepivo važno i da može pomoći u borbi protiv covida-19’

Trećina saborskih zastupnika, njih 51, prijavila je da se želi cijepiti protiv covid-19, doznaje se u četvrtak u Hrvatskom saboru čijem su Tajništvu klubovi zastupnika do podneva trebalo potvrditi interes za cijepljenje.  Zastupnici će se organizirano cijepiti u ponedjeljak u 13 sati, dan prije početka redovnog proljetnog zasjedanja.

Po prijavama koje Sabor ima, 36 od ukupno 151 zastupnika, već je preboljelo koronavirus, a njih 25 bilo je u samoizolaciji, dakle u kontaktu sa virusom.

ĆORIĆ: ‘Potreban je niz iskoraka da bi se ostvarila gospodarska revitalizacija Banije’; Pitali ga prešetavaju li se ministri previše tim područjem

Organizirano cijepljenje održat će se u ponedjeljak

Uzme li se u obzir broj zastupnika koji su bolest preboljeli, te broj onih koji se žele cijepiti, dade se zaključiti da će od zaraze virusom korone biti zaštićeno više od polovice zastupnika.

Organizirano, dobrovoljno cijepljenje zastupnika protiv covida najavio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon sjednice Predsjedništva Sabora, odgovorivši i na dvojbu je li u redu da se zastupnici cijepe prije nekih drugih.

Naveo je dva razloga zbog kojih je važno da se zastupnici cijepe. “Važno je da kao političke osobe pošaljemo poruku da se cijepiti treba, da je cjepivo važno i da može pomoći u borbi protiv covida-19”, rekao je i naglasio da će se prvo cijepiti oni koji nisu preboljeli covid i koji spadaju u rizične skupine.

Jandroković ističe i ulogu Sabora kao tijela koje donosi zakone, a koji su baza za djelovanje Vlade i državnih institucija, te odbacuje tvrdnju da je riječ o privilegiji.  Rekao je i kako se on osobno sada neće cijepiti jer je prebolio covid i da će pričekati šest mjeseci, do početka travnja, i tada se cijepiti.

‘PANDEMIJU ĆEMO IMATI POD KONTROLOM TEK KRAJEM GODINE’: Šef njemačkog instituta upozorava na prijetnju novog soja

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr