banner

PRIDRUŽIO SE POPISU

I MILANOVIĆ SE SPREMAN JAVNO CIJEPITI PROTIV COVIDA: ‘Predsjednik računa na građansku odgovornost i svijest’

Predsjednik Milanović pokazao je spremnost javno se cijepiti; naglasio da se radi o građanskoj odgovornosti i svijesti

Predsjednik republike Zoran Milanović smatra da bi se svi hrvatski građani trebali cijepiti protiv covida-19, a osobno je spreman i javno se cijepiti kako bi primjerom pokazao važnost cijepljenja, rekao je u petak Milanovićev glasnogovornik Nikola Jelić. “Predsjednik Milanović je mišljenja da bi se svi trebali cijepiti, računa pri tome na građansku odgovornost i svijest, a spreman je i javno se cijepiti kako bi svojim primjerom pokazao važnost cijepljenja”, odgovorio je Jelić Hini na pitanje je li se hrvatski predsjednik spreman javno cijepiti protiv covida-19.

‘Cijepljenje nas kolektivno štiti’

Predsjednik Milanović još je 24. studenoga javno rekao kako će se, ako treba, cijepiti prvi jer je važno da hrvatski građani razumiju da je cijepljenje dobro i potrebno te da se na taj način štitimo kolektivno, podsjetio je Jelić. Kako bi građane potaknuli na cijepljenje protiv covida-19 bivši američki predsjednici Barack Obama, George W. BushBill Clinton izjavili su da su spremni javno se cijepiti.  Hrvatska je naručila 5,6 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, a cijepljenje bi moglo započeti Pfizerovim cjepivom koje bi trebalo prvo stići u 125.000 doza s kojima se može procijepiti 62.500 ljudi.

OBJAVLJENI SVI DETALJI: Za koga će cjepivo biti obavezno, je li sigurno, koliko košta i zašto se uopće moramo cijepiti, umjesto da uzmemo lijek

Spremnost da se javno cijepe danas su izrazili i vodeći ljudi Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Povratak na Net.hr