I ja sam ugrožen pa me niste branili

15.10.2010.
13:24
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što su ga u medijima prozvali zbog mržnje prema homoseksualnoj zajednici, kastavski župnik Franjo Jurčević i dalje ne miruje. Na svom se blogu opet odlučio obračunati s onima koji ne dijele njegovo mišljenje.

Tako je prokomentirao i tekst Novog lista koji nosi poruku Mladih SDP-a – "Kastavskog župnika trajno maknuti od ljudi". Mlade te stranke Jurčević naziva "komunističkim riječkim bojovnicima, koji bi rado preuzeli ulogu kolektivnog pomoćnog riječkog biskupa".

I dok oni tvrde kako svećenika treba isključiti iz njegova poziva, on navodi kako to uopće nije u ovlasti nadbiskupa. Ističe kako će njega smijeniti godine, jer mu se uskoro bliži vrijeme za odlazak u mirovinu. Jurčević k tomu pita kako Mladi SDP-a, koji navode da brane ugrožene, nisu reagirali kada su ga novinari Novog lista nazivali raznim imenima u svojim tekstovima.

To nije prvi post koji je kastavski župnik ostavio na svom blogu nakon prozivki za mržnju i njegovog osvrta na nerede u Beogradu, ali i prijave koju je protiv njega odlučila podnijeti Kontra.

Tako je već poručio kako bi se i Zagrepčani trebali obračunati s homoseksualcima poput Beograđana, ali i da ih ne treba tući jer su "dovoljno izbatinani i istučeni od majke prirode". Jurčević je ujedno reakciju javnosti i napise po medijima komentirao izjavom da takvih reakcija ne bi bilo niti da je on sam "premlatio desetak lezbijki i dvadesetak homoseksualaca".

Prethodni članci:

arti-201010130378006 arti-201010130538006 arti-201010120094006 arti-201010120595006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali