I Hebrang vrijeđa: Vidošević i Primorac su marionete

Svoje bivše stranačke kolege Primorca i Vidoševića Hebrang je nazvao marionetama u rukama manipulatorskih krugova koji su izvršili svoj zadatak.

Predsjednički kandidat HDZ-a Andrija Hebrang dosta je teško podnio činjenicu da ga je Milan Bandić izgurao iz predsjedničke utrke, no svoj gnjev nije usmjerio na njega, nego na svoje donedavne stranačke kolege Nadana Vidoševića i Dragana Primorca, za koje je rekao da su ga razočarali.

“Oni su marionete u rukama različitih krojača hrvatske sudbine. Sada krak korupcije vodi i na Pantovčak”, naveo je Hebrang nezadovoljan činjenicom da su u predsjedničkoj utrci mogli sudjelovati kandidati koji nisu obavezni pokazati porijeklo svoje imovine. Rekao je kako su Vidošević i Primorac u stranci rekli da se ne žele kandidirati, da bi nakon sedam dana objavili svoje kandidature, “što njima ide na čast”.

“Ljevica nikad ne može pobijediti desnicu kad je ona složna”, uvjeren je Hebrang. U tom uvjerenju podržala ga je i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

“Malo je nedostajalo da Hebrang uđe u drugi krug. Da se to dogodilo sigurno bi pobijedio na izborima”, istaknula je Kosor te navela da su ankete krivo usmjeravale birače te da definitivno u tom smislu u budućnosti treba nešto učiniti.

Rekla je i kako HDZ neće podržati nijednog od kandidata, iako će ona kao predsjednica Vlade nastojati s budućim predsjednikom izgraditi korektnu suradnju.

“Mi smo ponosni i na kampanju, i na rezultat, i činjenicu da je Hebrang pokazao kako se kampanju vodi čestito”, rekla je Kosor, s kojom su pred novinare izašli i Vladimir Šeks, Božidar Kalmeta, Božidar Biškupić, Petar Čobanković, Ivan Jarnjak

Hebrang se na kraju zahvalio svojim biračima i timu, te posebno predsjedništvu stranke na podršci, koja, kako je rekao, “demantira priče o raskolu”. “Jedinstvo HDZ-a je neupitno”, poručio je Hebrang.

Prethodni članci:

arti-200912270280006
arti-200912270255006

Povratak na Net.hr