I Google obilježava hrvatski Dan neovisnosti

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor s izaslanstvom i udrugama proisteklim iz Domovinskog rata položila je vijence te zapalila svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve.

8.10.2011.
12:26

Predsjednik Republike Ivo Josipović, predsjednica Vlade Jadranka Kosor i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks s izaslanstvima položili su vijence i zapalili svijeće kod spomen-obilježja Glasa hrvatske žrtve - Zida boli, kod glavnoga križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana te pokraj zajedničke bolnice za neidentificirane žrtve Domovinskog rata na Krematoriju.

Predsjednik Josipović s izaslanstvom vijence je položio i na grob Narodnih heroja te na grob Ivice Račana, hrvatskog premijera u razdoblju od 2000. do 2003.

'Pred Hrvatskom ima još mnogo posla'

Nakon polaganja vijenaca Josipović je, u prigodi 20. obljetnice proglašenja hrvatske neovisnosti, istaknuo kako smo u proteklih 20 godina kao država napravili puno, očuvali neovisnost u teškom i krvavom ratu, ali i napravili brojne reforme zahvaljujući kojima smo pred potpisivanjem ugovora s Europskom unijom.

''Ostalo je još jako puno stvari koje moramo učiniti, u prvom redu u gospodarstvu koje zaista ne stoji dobro, ali tu su i daljnji izazovi u izgradnji demokracije i ljudskih prava'', rekao je Josipović, čestitajući svim hrvatskim građanima i građanima Dan neovisnosti.

Kod spomen-obilježja Glasa hrvatske žrtve - Zida boli, Središnjeg križa i na grobu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana vijence je položilo i izaslanstvo HDZ-a, predvođeno glavnim tajnikom Brankom Bačićem.

Google obilježeva Dan neovisnosti

Povodom hrvatskog Dana neovisnosti Google je prikladno promijenio svoj logo, na koji je postavljen i hrvatski grb.

Podsjetimo, prije 20 godina, dan nakon bombardiranja Banskih dvora od strane tadašnje JNA, Hrvatska je proglasila neovisnost te je ujedno počeo Domovinski rat.

Vezani članak:

arti-201110080014006

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali