I GOLDSTEIN KOMENTIRAO SRAMOTNI TRANSPARENT U ZAGREBU: / 'Ovo društvo je impregnirano mržnjom, da je ovo pravna država...'

'Ovo društvo je impregnirano mržnjom i 25 godina nakon rata trebala bi ta mržnja slabiti', kaže Goldstein

12.6.2020.
19:18
Duško Jaramaz/Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Povjesničar Ivo Goldstein komentirao je sramotni transparent koji su pojedini navijači izvjesili jučer na zagrebačkoj Kustošiji, te je pritom upozorio da sveprisutna mržnja prema Srbima ubija hrvatsko društvo.

"Nemam komentara jer svaki komentar je de facto izlišan", rekao je povjesničar Ivo Goldstein na početku razgovora u Newsroomu N1 televizije, oko sramotnog transparenta u Zagrebu.

Ističe da bi trebali biti uvjereni da će policija i pravosuđe odraditi svoj posao pa podsjetio na napad navijača na Srbe u Uzdolju.

Zločinačko udruživanje

"Da je ovo pravna država trebali bi biti optuženi za zločinačko udruživanje pa bi se i balavci s Kustošije uozbiljili i ne bi to radili.

Ovo društvo je impregnirano mržnjom i 25 godina nakon rata trebala bi ta mržnja slabiti. Mi smo do 1945. bili u ratu s Nijemcima i Talijanima, a 25 godina nakon rata su nijemci i Talijani bili naši najmilji gosti na Jadranu.

Ta mržnja koja se bezrazložno širi i ta mržnja protiv Srba mora nestati jer ona ubija ovo društvo", ustvrdio je Goldstein.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali