NIŽU SE REAKCIJE

DARIO JURIČAN OPROSTIO SE OD BANDIĆA: ‘Prerezao je danas zadnju etiketu’; Stojak: ‘Pred nama je turbulentno razdoblje’

Na Facebooku je, povodom smrti Milana Bandića, objavio njegovu fotografiju kako izlazi iz Remetinca 2014. godine

U noći sa subote na nedjelju u 66. godini života od srčanog udara preminuo je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Od zagrebačkog gradonačelnika opraštaju se brojni prijatelji i suradnici, a redatelj, aktivist i bivši predsjednički kandidat Dario Juričan također se na Facebooku oprostio od Bandića. Juričan je otkrivao i pisao o aferama Milana Bandića te napravio film o njemu naziva “Kumek”.

Na Facebooku je, povodom smrti Milana Bandića, objavio njegovu fotografiju kako izlazi iz Remetinca 2014. godine uz natpis: “Prerezao je danas zadnju etiketu”.

Na smrt Milana Bandića reagirali su i Jadranka Kosor, Renato Petek, Tomislav Stojak…

Mrak-Taritaš: ‘Ostavio je trag’

Predsjednica Kluba gradskih zastupnika Glasa i HSU-a Anka Mrak-Taritaš uputila je u nedjelju izraze sućuti obitelji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, istaknuvši da je bio osebujan i drugačiji te da je ostavio trag na prostorima ne samo Zagreba nego cijele Hrvatske.

Mrak-Taritaš je, uz obitelj, izraze sućuti uputila i Bandićevim najbližim suradnicima s kojima je radio dugi niz godina.

“Bandić je zasigurno ostavio trag na prostorima ne samo Zagreba nego i Hrvatske. Bio je osebujan, drugačiji, a povijest će napraviti pravu analizu”, kazala je Mrak-Taritaš za Hinu.

“Svatko od nas ima svoju svijeću. On je taj svoj životni put nemilice trošio, radio i očito je ta svijeća puno prebrzo dogorila”, dodala je.

Stojak: ‘Politički odnosi neće biti isti’

Gradski zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Tomislav Stojak izrazio je u nedjelju sućut obitelji, prijateljima i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića te istaknuo da politički odnosi u Zagrebu više nikada neće biti isti.

“Činjenica je da odlaskom Bandića politički odnosi u Zagrebu, i Zagreb sam, neće više nikada biti isti. Predstojeći izbori koji nam slijede njegovim odlaskom će biti drugačiji nego su to bilokakve ankete predviđale”, kazao je Stojak za Hinu.

Ako se i nismo slagali s njegovom politikom i načinom vođenja grada, definitivno, dodao je, treba respektirati 20 godina na čelu Zagreba.

“Pred nama je turbulentno i neizvjesno razdoblje koje nadam se da će u političkim odnosima biti bolje i kvalitetnije nego dosad, kako u Zagrebu tako i u Hrvatskoj”, zaključio je Stojak.

UMRO JE MILAN BANDIĆ: Zagrebački gradonačelnik preminuo je od posljedica srčanog udara

ŽIVOT I BURNA KARIJERA MILANA BANDIĆA: Od radnika u Ledu i općini pa sve do gradonačelnika u čak šest mandata

Jandroković: ‘Ostavio je trag kod generacija Zagrepčana’

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je u nedjelju sućut obitelji zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića poručivši da je osebujnim stilom i radom, životnom maksimom i brojnim projektima ostavio traga kod generacija  Zagrepčana

„Poštovana obitelji Bandić, zatečen iznenadnim odlaskom gospodina Milana Bandića, uime Hrvatskoga sabora i osobno, uz duboko suosjećanje izražavam Vam iskrenu sućut. Gradonačelnik Bandić imao je jednu od najdugovječnijih karijera na hrvatskoj političkoj sceni. Od 2000. godine kada je po prvi puta izabran za gradonačelnika Zagreba do danas, u šest gradonačelničkih mandata obilježio je politiku glavnoga grada”, napisao je Jandroković u sućuti obitelji Bandić.

Mišić: ‘Žao mi je što je otišao na ovakav način’

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine, SDP-ov Matej Mišić uputio je u nedjelju sućut obitelji Milana Bandića te izrazio žaljenje što je na ovakav način otišao s pozicije zagrebačkog gradonačelnika.

“Izražavam sućut obitelji, prijateljima i suradnicima. Žao mi je što je na ovakav način otišao s pozicije gradonačelnika Zagreba”, kratko je poručio Mišić u izjavi za Hinu.

Andrić (HSLS): Bandić je bio čovjek…

HSLS-ov gradski zastupnik u zagrebačkoj Skupštini Vladimir Andrić uputio je u nedjelju sućut obitelji Milana Bandića, rekavši da je prije svega bio čovjek, a sve druge stvari na današnji dan treba staviti sa strane.

“Bio je prije svega čovjek. Ove sve druge stvari koje jesu na današnji dan treba staviti sa strane”, rekao je Andrić kratko za Hinu.

Škare-Ožbolt: Napravio je i dobre i loše stvari

U povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića u nedjelju je nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Vesne Škare Ožbolt rekla da je on na svoj način obilježio Zagreb, ali i hrvatsku politiku te da, iako je bila kritičar njegovih poteza, ni najmanje ne likuje zbog njegova odlaska.

“Bio je gradonačelnik koji je u svom dvadeset jednogodišnjem mandatu napravio puno toga, dobrih i loših stvari. Imao je ogromnu radnu energiju, gotovo da je sve te godine proveo na ulicama Zagreba. Iako sam bila veliki kritičar njegovih poteza u ovom njegovom posljednjem mandatu, u meni nema ni najmanje likovanja zbog toga što je otišao. Kako god bilo, Milan Bandić je na svoj način obilježio Zagreb, ali i hrvatsku politiku“, izjavila je Škare Ožbolt.

Najavila je da će u 17 sati otići će u Poglavarstvo Grada Zagreba i ondje će se potpisati u knjigu žalosti.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr