Zbog izdavanja covid potvrda, danas su se pred HZZO-om stvorile velike gužve.

"Ovako alarmantno do sada nije bilo. Gužvi vjerojatno je bilo, ali nismo dobili povratnu informaciju kao danas oko 12 sati kada je u našoj ispostavi poslovnicu u Jukićevoj nastao veći pritisak. Zašto baš danas, nakon što mjesec dana izdajemo potvrde, ne znam. Možda se komunikaciji desio neki novi moment zbog čega bi sve ljudima mogle te potvrde trebati pa su se malo prepali", kazao je u razgovoru za RTL glasnogovornik HZZO-a Nenad Korkut.

Apel građanima da potvrde izvade online putem

Rekao je da će još neki djelatnici dobiti mogućnost ulaska u taj sustav za izdavanje Covid potvrda.

NIGDJE BEZ COVID POTVRDE / Odluka bi se mogla ticati i bolnica: 'Za sada za hospitalizirane traži ili da su preboljeli ili da imaju dvije doze cjepiva'
NIGDJE BEZ COVID POTVRDE / Odluka bi se mogla ticati i bolnica: 'Za sada za hospitalizirane traži ili da su preboljeli ili da imaju dvije doze cjepiva'

"I ono što već radimo, razdvajamo redove za one koji su došli po Covid potvrde i građane koji su došli ostvariti druga prava", odgovorio je na pitanje kako namjeravaju smanjiti gužve.

"Naši zaposlenici nisu nadležni za to tko ima pravo na covid potvrdu a tko ne. Ako vas nema u sustavu one vas ne mogu unositi u sustav. Ako ste cijepljeni morate ići kod onoga tko Vas je cijepio, doktora opće prakse, HZJZ. Za nekoliko minuta možete dobiti COVID potvrdu preko sustava e-Građanin i apeliram da što više ljudi na taj način pokuša je skinuti", kazao je za kraj Nenad Korkut.