NAPLAĆUJU 'DUGOVE'

HZZO UPOZORAVA: ‘Ne nasjedajte prevarantima, lažno se predstavljaju i traže novac, zovite policiju!’

‘Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji’, priopćeno je iz HZZO-a.

Iz Hrvatskog je zavoda za zdravstveno osiguranje stiglo upozorenje građanima da ne nasjedaju prevarantima koji se predstavljaju kao djelatnici Hrvatskoga zavoda za zdravstveno osiguranje i obilazeći kućanstva naplaćuju na licu mjesta navodna dugovanja za dopunsko zdravstveno osiguranje.

Prevare na području Vinkovaca

Lažni djelatnici HZZO-a građane pritom uvjeravaju da, ako plate njima na licu mjesta, neće imati dodatnih troškova suda i ovrhe.

Iz HZZO-a ističu da su danas dobili dojavu da se takve prevare događaju na području Vinkovaca, gdje nepoznata osobe obilazi domove građana lažno se predstavljajući kao djelatnik HZZO-a i naplaćuje dugovanja dopunskog zdravstvenog osiguranja.

HZZO: ‘Radi se o lažnom predstavljanju’

‘Ističemo da djelatnici HZZO ne obilaze kućanstva i ne potražuju dugovanje za dopunsko zdravstveno osiguranje, već se radi o lažnom predstavljanju i upotrebi imena HZZO-a bez ikakve osnove i u svrhu obmanjivanja osiguranih osoba. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i poslove dopunskog zdravstvenog osiguranja isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama. Osim što djelatnici HZZO-a ne obilaze osigurane osobe u svrhu naplate potraživanja dopunskog zdravstvenog osiguranje, ne bave se ni preporukom i prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji’, priopćeno je iz HZZO-a.

Povratak na Net.hr