HZMO DELOŽIRAO STARIJU ŽENU IZ STANA I OBJAVIO FOTOGRAFIJE: / 'Godinama nije plaćala, oglušila se na presudu, stan je devastiran'

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje oglasio se priopćenjem o slučaju deložacije starije žene Nade Bosnić iz stana u Zadru.

19.4.2017.
17:12
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U priopćenju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje stoji kako je Zavod vlasnik stana u Zadru u Ulici bana Josipa Jelačića 6B, te da je taj stan na temelju Ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom od 14. travnja 1998. dan u najam Nadi Bosnić.

'Godinama nije plaćala zaštićenu najamninu ni druge troškove'

S obzirom da ona već godinama ne plaća zaštićenu najamninu niti druge troškove, HZMO je protiv Nade Bosnić još 11. travnja 2007. podnio tužbu za iseljenje, nakon čega je Općinski sud u Zadru 27. lipnja 2013. donio pravomoćnu presudu u kojoj joj se nalaže da iseli iz stana te da ga slobodnog od osoba i stvari preda u posjed i vlasništvo HZMO-a.

PERNAR HDZ-OVCIMA DAO ULTIMATUM: ‘Imate 24 sata! Inače ćete me opet morati izbacivati iz Sabora’

'Gđa Bosnić nije dobrovoljno postupila po presudi, stoga je HZMO zatražio donošenje rješenja o ovrsi radi ispražnjenja i predaje stana, koje je doneseno 21. ožujka 2014. Na ovršno rješenje Nada Bosnić podnosila je žalbe, koje su Rješenjem Županijskog suda u Zadru od 13. ožujka 2017. odbijene kao neosnovane te je donesen Zaključak o provedbi ovrhe na licu mjesta, na adresi u Zadru, Ul. bana Josipa Jelačića 6B i zakazana ovrha za dan 18. travnja 2017. u 10:00 sati.

'Ima u vlasništvu i stan u Zagrebu, a onaj u Zadru potpuno je devastiran'

Nada Bosnić je 27. ožujka 2017. tražila odgodu ovrhe, ali je Općinski sud u Zadru odbio prijedlog ovršenice te je 18. travnja 2017. sudski ovrhovoditelj proveo ovrhu. U tijeku sudskog postupka HZMO je došao u posjed pravomoćnog i ovršnog Rješenja o nasljeđivanju Općinskog građanskog suda u Zagrebu od 10. listopada 2012. prema kojem je nakon smrti izvanbračnog supruga gđa Nada Bosnić jedina nasljednica stana u Zagrebu, površine 60,90 m2.

Dakle, gđa Bosnić ima u vlasništvu stan u Zagrebu, stoga nije bilo prepreka za provedbu ovrhe i predaju stana Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje kao vlasniku stana. Zatečeno stanje stana nakon deložacije pokazuje potpunu nebrigu za stan koji je u potpunosti devastiran i zahtjeva velika ulaganja kako bi se doveo u stanje potrebno za stanovanje', stoji u priopćenju HZMO-a, uz koje su priložene i fotografije koje pokazuju u kakvom je stanju stan.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali