HVIDRA NAPALA MILANOVIĆA ZBOG IZJAVE U JASENOVCU: / 'Njemu ništa nije sveto'

Predsjednik Milanović je nakon polaganja vijenca u Jasenovcu poručio, osvrćući se na HOS-ovu ploču na kojoj je uklesan ustaški pozdrav "Za dom spremni", da to treba maknuti i negdje baciti,

22.4.2020.
23:47
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Udruga Hvidra u srijedu je osudila kao sramotnu današnju izjavu predsjednika Republike Zorana Milanovića u Jasenovcu o micanju HOS-ove ploče s ustaškim pozdravom, prozivajući ga da se "grubo obrušio na HOS kao legitimnu postrojbu Oružanih snaga RH".

"Dok su pripadnici HOS-a krvarili na prvoj crti bojišnice braneći našu zemlju od velikosrpskog agresora, Zoran Milanović nije nikada osjetio potrebu da se odazove i sudjeluje u obrani Domovine, već je kukavički pobjegao od te časne dužnosti", priopćila je Hvidra.

Poručili su pritom kako je Milanović svima koji su mislili da se, pričajući o apstraktnom zajedništvu, promijenio, dolaskom na mjesto predsjednika dokazao suprotno.

'Nema poštovanja prema braniteljima'

Milanović je istupom u Jasenovcu, smatraju, pokazao da mu ništa nije sveto, da mu nisu sve žrtve iste, te da nema nikakve civilizacijske dosege ni poštovanja prema poginulim hrvatskim braniteljima koji su dali svoje živote za obranu svake stope hrvatske zemlje po kojoj on sada slobodno hoda.

Predsjednik Milanović je nakon polaganja vijenca u Jasenovcu poručio, osvrćući se na HOS-ovu ploču na kojoj je uklesan ustaški pozdrav "Za dom spremni", da to treba maknuti i negdje baciti, jer to nema veze s Domovinskim ratom.

"Predsjednik Tuđman je samo vrebao trenutak kada da regularnoj vojsci pripoji i paravojne formacije. To mu je uspjelo 1991. Onaj tko misli da se u Domovinskom ratu pod 'Za dom spremni' borio samo za Hrvatsku mora znati da se nije borio samo za Hrvatsku, nego i za restauraciju države iz 1941.", rekao je Milanović.

Savez udruga dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga (UDHOS) ranije danas prozvao je Zorana Milanovića da je svojom izjavom o micanju HOS-ove ploče s ustaškim pozdravom uvrijedio sve dragovoljce HOS-a i hrvatske branitelje.

Milanovićeve izjave osudila je, među ostalim, i Hrvatska stranka prava.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali