Play ponuda

HT / i Sabor se godinama sude zbog 500 kuna duga!

shimmer fallback

Telekomunikacijski operater nema milosti prema nikome, pa ni državi.

19.7.2010.
10:35
Play ponuda

Apsurdno je da se zakonodavno državno tijelo više od 3,5 godina nateže s HT-om od javnog bilježnika do suda, a zbog nekoliko stotina kuna.

Rješenje o ovrsi protiv države doneseno je u siječnju 2007., no općinsko državno odvjetništvo koje zastupa Sabor podnijelo je prigovor pozivajući se i na to kako nema dokaza da je Sabor vlasnik telefonske linije u Palmotićevoj 24 (u sudskom se spisu ne navodi tko se koristio spornim telefonom, op. a.).

No, Sabor je ipak ubrzo dijelom podmirio dug, pa je platio HT-u 170 kuna sudskih troškova i 119 kuna duga na ime glavnice. No odvjetnik HT-a zatražio je nastavak ovrhe za preostalih 390 kuna duga te zbog 212 kuna kamata, piše Večernji list.

Spor još uvijek nije dovršen. U lipnju je općinsko državno odvjetništvo sudu uzvratilo da je Sabor dug u cijelosti podmirio još u veljači 2007. i da potraživanje HT-a smatraju neosnovanim.

U srpnju su se pravni zastupnici države i HT-a opet našli u sudnici i ostali svatko pri svojim tvrdnjama pa je ročište odgođeno dok HT u arhivima ne provjeri je li im na kraju Sabor ipak platio 1496 kuna, na koliko se u međuvremenu dug popeo s početnih 509 kuna.

Play ponuda
Play ponuda