Play ponuda

HOĆE LI SE SADA OBNOVA POMAKNUTI? / Hrvatskoj je isplaćeno preostalih 277,8 milijuna eura za saniranje posljedica potresa

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Komisija je potkraj listopada, na temelju zahtjeva koji je Hrvatska podnijela za naknadu sredstava za sanaciju štete nastale u potresima, predložila iznos od 319,2 milijuna eura

3.1.2022.
14:13
Marko Lukunić/PIXSELL
Play ponuda

Europska komisija u ponedjeljak je priopćila da je Hrvatskoj prošli tjedan iz Europskog fonda solidarnosti isplaćeno 277,8 milijuna eura bespovratne pomoći za saniranje posljedica potresa u Sisačkoj-moslavačkoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji.

Europska unija odobrila je Hrvatskoj 319,2 milijuna eura za saniranje šteta od potresa koji su pogodili središnju Hrvatskoj krajem 2020. i početkom 2021. godine.

U kolovozu prošle godine isplaćen je 41 milijun eura predujma, a u četvrtak ostatak od 277,8 milijuna eura.

Image
TUŽNA GODIŠNJICA /

Prošla je godina od snažnog potresa na Baniji: Nitko nije vjerovao da bi već sljedećeg dana mogao udariti još jači...

Image
TUŽNA GODIŠNJICA /

Prošla je godina od snažnog potresa na Baniji: Nitko nije vjerovao da bi već sljedećeg dana mogao udariti još jači...

Hrvatska primila 683 milijuna eura pomoći

"Hrvatska je doživjela dva strašna potresa u ožujku 2020. te niz potresa u prosincu 2020. i siječnju 2021. Financijska potpora iz Europskog fonda solidarnosti pridonijet će naporima na oporavku nakon razaranja u potresima te predstavlja vidljiv znak solidarnosti EU-a", rekla je povjerenica za koheziju i reforme Elisa Ferreira.

Komisija je potkraj listopada, na temelju zahtjeva koji je Hrvatska podnijela za naknadu sredstava za sanaciju štete nastale u potresima, predložila iznos od 319,2 milijuna eura. Postupak odobravanja toga prijedloga završen je sredinom prosinca u Vijeću EU-a i Europskom parlamentu.

Hrvatska je prije toga već primila 683,7 milijuna eura bespovratne pomoći za saniranje posljedica razornog potresa u Zagrebu iz ožujka 2020., što ukupno čini više od milijardu eura bespovratne pomoći.

Play ponuda
Play ponuda