UPOZORENJE GRAĐANIMA

HRVATSKIM DOMOVIMA PRIJETI 200 TISUĆA BOMBI! ‘Odmah provjerite svoje plinske boce’

Na tržištu je oko 200 tisuća plinskih boca čiji je atest stariji od deset godina pa ugrožavaju živote građana. Stoga iz Društva Potrošač upozoravaju da ih odmah treba provjeriti.

Na hrvatskom je tržištu trenutačno, prema nekim procjenama, više od 10 posto plinskih boca kojima je istekao atest. Riječ je o oko 200 tisuća prijetećih bombi koje građanima ugrožavaju život i, kako poručuju iz Društva Potrošač, mogu im dići kuće u zrak.

Govoreći za Hrvatsku televiziju, predsjednik Društva Igor Vujović kazao je kako takve boce ne bi smjele uopće biti na tržištu, međutim da na njemu vlada priličan kaos.

Danak liberalizacije tržišta

“Liberalizacija tržišta je omogućila da dobivamo iz susjednih država takve boce koje ne bi smjele uopće biti na tržištu. Riječ je o opasnim bocama, koje ugrožavaju živote potrošača. Laički rečeno, mogu vam dići kuću u zrak”, upozorio je Vujović dodajući kako su već od mjerodavnih tražili da se atestirane boce označe određenim znakovima ili naljepnicama.

Prema Vujevićevim riječima, građani bi trebali provjeriti broj koji je na zaobljenom dijelu plinske boce jer je to datum kad je atestirana. Taj datum ne smije biti stariji od deset godina.
“Ako je broj stariji od 10 godina, boce trebaju vratiti ovlaštenim trgovcima”, kazao je napominjući da boce ne bi smjeli kupovati od neovlaštenih osoba.

Eksplodirao stan u Samoboru, krhotine odletjele do vrtića

Eksplodirala plinska boca na Trešnjevci, 2 ozlijeđenih

 

Povratak na Net.hr