Apeli iz bolnica / Riječki i Splitski KBC mole građane da daruju krv; Nedostaje 0 i A krvne grupe

Splitski i riječki KBC uputili su apel građanima da daruju krv; posebno nedostaje krvnih grupa 0 i A

1.6.2021.
17:28
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U hrvatskim bolnicama nedostaje krvi, a riječki i splitski KBC uputili su apel građanima, svim davateljima krvi i ovima koji to žele postati, da daruju krv.

U Rijeci nedostaje 0+ i A-

Gradsko društvo Crveni križ Rijeka i KBC Rijeka pozivaju građane, davatelje krvi i one koji će to postati, da zbog nedostatnih zaliha daruju krv u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu. Poziv se prvenstveno odnosi na krvne grupe 0 pozitivna (0+) i A negativna (A-), ali su dobrodošli i davatelji ostalih krvnih grupa. Davatelji mogu darivati krv u Zavodu danas (1. lipnja) te u srijedu i četvrtak (2. i 3. lipnja) od 8 do 19 sati.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu na telefon 051 658 352, u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na telefon 051 213 873 ili na besplatni telefon za darivatelje krvi 0800 200 221.

U Splitu posebno treba 0 i A, pozitivne i negativne

Osim Rijeke, i splitski KBC je uputio hitni apel za doniranje krvi svih krvnih grupa, posebno 0 i A, pozitivne i negativne, piše HRT. Da je stanje u splitskom KBC-u zabrinjavajuće svjedoči podatak da je ovo već treći apel u dva mjeseca, koliko bi ih inače bilo tijekom cijele godine.

"Radit ćemo danas do sedam sati i duže, a sutra isto tako. Molim sve da se odazovu. Vjerujem da će prepoznati naše potrebe", rekla je Jela Mratinović Mikulandra, predstojnica Zavoda za transfuzijsku medicinu KBC-a Split. 

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali