Play ponuda

HRVATSKI APSURDI / 'Žele nas ovršiti zbog računa za plin - koji nemamo'

shimmer fallback

Dražen Havliček, mještanin Marinog Sela kod Lipika, neugodno iznenađen prijedlogom za ovrhu koji mu je stigao zbog neplaćenih računa tvrtke Komunalac Pakrac.

31.3.2015.
18:19
Play ponuda

"Ja sam socijalni slučaj, nemam ni vodovod ni plin. Stizali su nam samo računi za odvoz otpada, ali za njih mi je rečeno u Gradu Lipiku da će oni to riješiti. Ja sam djelomično nesposoban za rad zbog ozljede, a i supruga mi je nezaposlena. Kod nas živi i kćer s dvoje djece iz prošlog braka. Nitko u kući ne radi, svi zajedno primamo 2.080 kuna socijalne pomoći i to je to. Sad nam je stigao taj prijedlog za ovrhu u kojemu piše da dugujemo 687,50 kuna za plin. Zvao sam u Komunalac da im pokušam objasniti kako plin ne koristim, no gospođa koja mi se javila na telefon mi je samo arogantno odgovorila da ima jako puno takvih, koji ne plaćaju račune pa se onda žale", ispričao je Dražen Havliček za 034portal.

U Komunalcu su priznali da su pogriješili, ali samo u tekstu prijedloga za ovrhu. Tvrde da taj dug Havličeka itekako postoji.

"Ispravljamo pogrešku, zabunom piše da se dug odnosi na plin. Nije riječ o plinu nego o računima za odvoz smeća koje on nijednom nije platio. Sad se pravi lud i hvata se za tu riječ, a nikada se nije žalio niti na jedan račun. Kad prođe godina dana, mi šaljemo prijedloge za ovrhe onima koji nisu platili račune", pojašnjava Zdravko Vostri, direktor Komunalca Pakrac.

"Ako mu je u Gradu Lipiku obećano da će oni platiti račune, mi to ne znamo jer nikakav dopis iz Grada nismo dobili. Možda je on dobio njihovo usmeno obećanje da će oni to riješiti, međutim mi to trebamo dobiti pismeno da bi se to riješilo. Zapravo, njemu neće ništa biti, ali gospodin je jako arogantan prema našoj djelatnici, a zna da nije platio račune", tvrdi Vostri.

Play ponuda
Play ponuda