LOV NA BJEGUNCA

HRVATSKA ZNA TODORIĆEVU LONDONSKU ADRESU: Britanci su obaviješteni, ali još ništa ne poduzimaju. O svemu će odlučiti premijerka May

Hrvatska vlasti točno znaju gdje se u Londonu nalazi vlasnik posrnulog Agrokora i o tome su navodno već obavijestili britanske kolege.

Točna lokacija odbjeglog šefa posrnulog Agrokora Ivice Todorića poznata je hrvatskim vlastima, a Nacional doznaje da je već na dvije visoke razine informirala engleske vlasti kako i gdje ga mogu locirati.

“Postoje dvije razine komunikacije, policijska i obavještajna. Visoki policijski dužnosnici kontaktirali su s engleskim kolegama. Isto je učinila i obavještajna služba”, rekao je neimenovani izvor za Nacional.

Hrvatski obavještajci su do Todorića uspjeli doći zahvaljujući telefonskim brojevima kojima se koristi on i njegova obitelj.

Nacional također tvrdi da je ključna osoba koja će odrediti Todorićevu sudbinu britanska premijerka Theresa May.

Izvor blizak Anti Todoriću je otkrio da su se prošlog tjedna Ante i Ivica Todorić sastali, a spominju i njegovu londonsku adresu – Hall Road 48, a ako je suditi po Google Mapsu, radi se o ovoj kući.

Podsjetimo, hrvatsko pravosuđe ranije je izdalo crvenu tjeralicu za Ivicom Todorićem, unatoč prije raspisanoj tjeralici i izdanom Europskom uhidbenom nalogu (EUN).

Prije nekoliko dana je završio i na internetskim stranicama Europola zajedno s najtraženijim kriminalcima u Europi.

Povratak na Net.hr