ČETVRTA LOKACIJA

HRVATSKA VOJSKA I DALJE POMAŽE NA BANIJI: Gradi se kontejnersko naselje i kopa kanala za vodovod u mjestu Prnjavor Čuntićki

Hrvatska vojska i dalje pomaže potresom pogođenom stanovništvu na Baniji, trenutno se izgrađuje plato za kontejnersko naselje u Prnjavoru Čuntićkom

Hrvatska vojska i dva mjeseca nakon razornog potresa i dalje pomaže potresom pogođenom stanovništvu na Baniji, pa tako njena inženjerija u mjestu Prnjavor Čuntićki gradi kontejnersko naselje.

Ministarstvo obrane u srijedu je u priopćenju prenijelo izjavu poručnika Dominika Kuraja, pripadnika Inženjerijske pukovnije i voditelja radova u mjestu Prnjavor Čuntićki.

OVAKO IZGLEDA BANIJA DVA MJESECA NAKON POTRESA: Kontejnersko naselje neuseljeno, ljudi se muče s birokracijom, ali – pjevaju

Plato u izgradnji

Kuraj je naveo da je trenutno u izgradnji plato za kontejnersko naselje za smještaj pet stambenih kontejnera i tri mobilne kućice, završetak radova planiran je za petak, 5. ožujka, nakon čega slijedi nastavak radova koje preuzimaju civilne tvrtke.

Radove je obišao i Ivan Radošević, predsjednik mjesnog odbora Prnjavora Čuntićkog, koji je iskazao zahvalnost Hrvatskoj vojsci na brzoj reakciji i realizaciji.

Osim kontejnerskog naselja, Hrvatska vojska u tom je mjestu pružila potporu u iskopu kanala za vodovod, koji će biti spojen sa spomenutim kontejnerskim naseljem.

U MORH-u napominju da je izgradnja platoa za ovo kontejnersko naselje ukupno četvrta lokacija u čijoj izgradnji sudjeluje Hrvatska vojska.

Podsjećaju da je HV dosad sudjelovao u izgradnji platoa za buduća kontejnerska naselja u naselju Sajmište u Petrinji, zatim u gradu Glini te na izgradnji platoa za montažne kuće na području Hrvatske Kostajnice – Stubalj (Kostajnički Majur). “Hrvatska vojska će i nadalje biti na raspolaganju Stožeru civilne zaštite i stanovništvu Banije”, zaključuju u MORH-u.

MINISTAR BANOŽIĆ O SITUACIJI NA BANIJI: ‘U otklanjanju posljedica potresa sudjelovalo više od 1000 vojnika’

Povratak na Net.hr