PRITISAK NA PRAVOSUĐE

RAT BANAKA I SABORSKOG ZASTUPNIKA: Prijavio ih zbog zločinačkog pothvata, stigao odgovor: ‘Neistine i neprimjerena retorika’

Iz HUB-a tvrde kako je suvišno komentirati neutemeljene optužbe koje Goran Aleksić koristi u dnevnopolitičke svrhe

Iz Hrvatske udruge banaka (HUB) u petak su, komentirajući izjavu saborskog zastupnika Gorana Aleksića da je kazneno prijavio DORH-u sedam banaka zbog udruženog zločinačkog pothvata, poručili da u javnom prostoru ne mogu komunicirati na način kao što to on radi.

“HUB ne može komunicirati u javnom prostoru na način kao što to radi saborski zastupnik Goran Aleksić, služeći se neistinama i koristeći neprimjerenu retoriku”, poručili su iz HUB-a.

Paušalne optužbe

Ističu i kako je “suvišno komentirati i činjenično neutemeljene te paušalne optužbe koje obilato koristi u dnevnopolitičke svrhe, kao što je to bio slučaj i u dosadašnjem djelovanju kada je kontinuirano stvaran pritisak na pravosudna tijela u Hrvatskoj“.

Saborski zastupnik SNAGA-e Goran Aleksić izvijestio je u petak da je kazneno prijavio Državnom odvjetništvu (DORH) banke osuđene u kolektivnom sudskom procesu vezanom za kredite u švicarskom franku zbog, kako je naveo, udruženog zločinačkog pothvata protiv građana Hrvatske.

Prijavio sedam banaka

Aleksić je DORH-u prijavio sedam banaka: Erste&Steiermarkische Bank, Zagrebačku banku, Privrednu banku Zagreb, Addiko Bank, Raiffeisenbank Austria, OTP banku i Splitsku banku koja je uklopljena u OTP, te Sberbank.

ZASTUPNIK DORHU PRIJAVIO SEDAM BANAKA ZA UDRUŽENI ZLOČINAČKI POTHVAT: ‘Banke su lopovi koji su opljačkali hrvatske građane’

Povratak na Net.hr