Hrvatska se probudila u debelom minusu – u Otočcu čak -16!

Pogoršanje vremena s oborinama zahvatilo je u nedjelju cijelu zemlju, a slično vrijeme očekuje nas i ostatak tjedna. Da zimi još nije kraj svakako potvrđuju i temperature koje su jutros zabilježene.

Najhladnije je jutros u 7 sati bilo u Otočcu, čak -16 Celzijevih stupnjeva. U Gospiću, na području Crnog Luga te u Nacionalnom parku Risnjak izmjereno je -15, u Čakovcu -13, u Delnicama, Bednji, Plitvičkim jezerima, Udbini -11, dok su se Zagreb, Karlovac i Zavižan probudili na -10 stupnjeva.

Prognostičari najavljuju da će danas prijepodne biti uglavnom sunčano vrijeme, dok se pogoršanje očekuje poslijepodne. Na području uz Jadran padat će kiša, a u Lici i Gorskom kotaru snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između -1 i 4, na Jadranu od 7 do 12 Celzijevih stupnjeva.

Novi snježni val stiže u utorak, kad će se padaline diljem zemlje pojačati, predviđaju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda. Snijeg će padati svaki dan i do kraja tjedna visina pokrivača porast će na nekoliko desetaka centimetara, pa i do više od pola metra. Prema tjednim prognozama DHMZ-a, u utorak bi ponovno moglo zabijeliti na krajnjem jugu Hrvatske.

Povratak na Net.hr