HUMANITARNA POMOĆ

HRVATSKA ŠALJE POMOĆ RAZORENOM BEJRUTU: Osim novca, u Libanon šaljemo i vrijedne pakete kemijskih zaštitnih odijela, rukavica…

Hrvatska će Libanonu uputiti financijsku pomoć u vrijednosti od 100.000 eura ili 750.000 kuna, ali i vrijednu opremu

Hrvatska će uputiti humanitarnu pomoć Libanonu u vrijednosti od oko 900.000 kuna za potrebe zaštite ljudskih života i saniranja materijalnih šteta nastalih nakon razorne eksplozije u bejrutskoj luci, odlučila je Vlada RH u četvrtak na telefonskoj sjednici.

Temeljem potreba i prioriteta koje je Libanon iskazao kroz Mehanizam Europske unije za civilnu zaštitu, Vlada je kao pomoć odlučila uputiti opremu u vrijednosti od 20.000 eura ili 150.000 kuna, a riječ je o jednokratnim odijelima s kemijskom zaštitom 5. i 6. stupnja, lateks rukavicama i kirurškim sterilnim rukavicama.

STANOVNICA BEJRUTA ISPRIČALA KAKO SU IZGLEDALI TRENUCI UŽASA: ‘Morali smo prelaziti preko tijela. Želim zadaviti vladu vlastitim rukama’

Hrvatska će Libanonu uputiti i financijsku pomoć u vrijednosti od 100.000 eura ili 750.000 kuna. Tom se odlukom Hrvatska pridružuje brojnim stranim državama i međunarodnim organizacijama u iskazu solidarnosti s libanonskim narodom i građanima Bejruta nakon nesreće koja ih je pogodila uslijed razorne eksplozije prije dva dana.

Povratak na Net.hr