Play ponuda

Hrvatska rekorderka skupila 12 godina bolovanja!

shimmer fallback

Ana Marija Kalajzić, 57-godišnja frizerka iz Ploča, hrvatska je rekorderka po danima provedenima na bolovanju. 'A to vam je tako.

20.11.2011.
14:16
Play ponuda

Naime, nižući dijagnozu za dijagnozom, Ana Marija Kalajzić na bolovanju je do danas provela ukupno 11 godina i devet mjeseci.

"Sve je krenulo operacijom kile još 1999. godine", ispričala je Ana Marija za Večernji list. Do tada je radila u svom frizerskom salonu, a posao joj nije najbolje išao. Ostala je dužna porez, zdravstveno i mirovinsko. Nakon što je sanirala kilu, Ana Mariji se razboljela štitnjača, a potom joj je stradala i psiha. Povrh svega, nije pomogao ni razvod koji se zbog neriješenih imovinskih pitanja i danas vuče po sudu.

"Lomila sam ja i potkoljenicu, a potom i zglob proteklih godina, i tako, malo po malo, eto, nabralo se 12 godina da živim od 2.400 kuna naknade za bolovanje", ispričala je frizerka, koju - zanimljivo - članovi HZMO-ove komisije nikada nisu pozvali i na temelju viđenog procijenili je li sposobna za rad ili nije.

Sada želi u invalidsku mirovinu

Ana Marija sada želi u invalidsku mirovinu, a HZMO joj je poslao rješenje kojim joj daju 250 kuna za profesionalnu invalidnost, te drugo rješenje kojim joj naknadu za bolovanje sa 2.400 smanjuju na 1.200 kuna pa će ih tužiti.

"Pa nisam si ja sve te godine bolovanje sama prepisivala", kazala je frizerka.

Play ponuda
Play ponuda