UDAR NA GRAĐANE I TVRTKE

HRVATSKA POŠTA OD NOVE GODINE POSKUPJELA NIZ USLUGA: Evo koje točno i koliko ćete ih odsad morati platiti

Hrvatska pošta je od 1. siječnja 2018. korigirala cijene usluga

Odmah na početku 2018. godine, Hrvatska pošta je svojim korisnicima priredila neugodno iznenađenje. Naime, odlučili su poskupjeti dio svojih usluga, a od rasta cijena neće biti pošteđeni ni građani niti poduzetnici. Kako se može iščitati iz novih cjenika, povećane su cijene za slanje dopisnica, preporučenih pošiljaka, pismenih i pošiljaka s označenom vrijednosti dok su snižene cijene dostave knjiga (tiskanica). Slanje preporučene pošiljke mase do 50 grama poskupjelo je s 9,50 kuna na 11,50 kuna, a slanje vrijednosnih pošiljaka poskupljuje u dijelu cijene po masi, dok cijena po vrijednosti ostaje ista.

Dio cijene po masi za vrijednosne pošiljke mase do 50 grama iznosi 17,50 kuna, što je povećanje od 2,50 kuna. Dopisnica poskupljuje za 30 lipa, odnosno s 2,80 na 3,10 kuna.

“Nakon dugogodišnje stagnacije cijena, a uz kontinuiran rast troškova vezanih uz dostavne procese, nužne kapitalne investicije u sortirne strojeve i gradnju novih sortirnih kapaciteta, Hrvatska pošta je od 1. siječnja 2018. korigirala cijene usluga’, rekli su iz Pošte tportalu uz napomenu kako slanje paketa nije poskupjelo, već samo neke dodatne usluge.

“Ujednačavanjem cijene slanja knjiga i tiska pojeftinit će slanje knjiga od sedam do 17 posto. Cijena je korigirana i za dio dopunskih usluga, poput uručenja osobno primatelju i ponovne dostave”, dodaju u Pošti.

Kako izgledaju svi novi cjenici Hrvatske pošte, možete provjeriti OVDJE.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr