HRVATSKA POŠTA IMA NOVOG UHLJEBA: / HNS-ov inženjer stočarskog usmjerenja imenovan za direktora bez natječaja

Image
Foto: PIXSELL/Radio Đakovo

Vlado Koren razriješen je s mjesta direktora đakovačkog Vodovoda 19. listopada prošle godine, nakon punih 16 godina

14.2.2018.
7:14
PIXSELL/Radio Đakovo
Play logo

Vlado Koren (57), donedavni direktor đakovačkog Vodovoda, od 1. veljače zaposlen je u osječkoj ispostavi Hrvatske pošte, na mjestu direktora u Diviziji mreže, Grupe područja 5. Primljen je bez natječaja. Kako je rekao u razgovoru za Net.hr, za to mjesto natječaj nije potreban, imenovala ga je Uprava Hrvatske pošte.

Zašto nema natječaja?

Telegram je nedavno pisao kako je na isti način, bez natječaja, u Hrvatsku poštu na mjesto referenta u Diviziji održavanje primljen Ivan Drmić, poznat po aferi skupljanja novca za podmićivanje sudaca Vrhovnog suda, zbog čega ima pravomoćnu sudsku presudu, kaznu zatvora od dvije godine, uvjetno na pet godina. Drmiću to nije bila prepreka za posao. Prije dolaska u Poštu nikada se nije bavio poslovima vezanim uz tu djelatnost. Bio je zastupnik u Hrvatskom saboru u tri mandata i jedan od ključnih ljudi u HDSSB-a, stranci koju je osnovao i na čijem je čelu Branimir Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit Net.hr-a zašto radna mjesta ne popunjavaju natječajem iz Hrvatske pošte odgovorili su kako potrebne kadrove ''često popunjavaju iz baze otvorenih zamolbi gdje potencijalni kandidati samoinicijativno, na mjesečnoj razini, šalju svoje molbe za posao''. ''Ako je u bazi dovoljan broj kandidata za radno mjesto, natječaj se ne raspisuje'', objašnjavaju u Hrvatskoj pošti.

Najnovije kadrovsko rješenje u Hrvatskim poštama, Vlado Koren, razriješen je s mjesta direktora đakovačkog Vodovoda 19. listopada prošle godine. Na tom je položaju proveo punih 16 godina. Nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora, nova politička garnitura u Đakovu (pobijedio je HDZ) opozvala ga je zbog ''nedostatne razine povjerenja''.

Nije se bavio poštanskim poslovima

Vlado Koren diplomirani je inženjer poljoprivrede stočarskog usmjerenja i nikada u karijeri nije se bavio poslovima vezanim uz poštanske. Ta činjenica, kao ni njegova životna dob (u kojoj većina Hrvata nikada neće naći posao) nisu bili zapreka dolasku na rukovodeće mjesto u Hrvatskoj pošti. Nije poznato je li Koren Hrvatskoj pošti samoinicijativno poslao molbu za posao i je li na taj način ''popunjen iz baze otvorenih zamolbi'', no unatrag dva tjedna on je zaposlenik Hrvatske pošte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlado Koren dugogodišnji je član Hrvatske narodne stanke, a potkraj listopada prošle godine izabran je za novog predsjednik đakovačke podružnice HNS-a. Zahvaljujući koaliciji HNS-a i HDZ-a na državnoj razini, Koren je, bez natječaja, dobio rukovodeće mjesto u državnoj tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska pošta, nažalost, postala je utočište za zbrinjavanje političara koji su izgubili funkcije i političke položaje", kaže za Net.hr jedan od bivših članova uprave te državne tvrtke.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
default_cta
Elon Musk show
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
default_cta
Britain's Got Talent
Tri sestre
Play logo